Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Caminada reivindicativa contra el pla urbanístic de la Budellera

La Caminada de Llevant mostrarà diumenge els atractius de la Budellera i la Platja Llarga i com afectarà el pla

Recorregut de la Caminada de Llevant. Recorregut de la Caminada de Llevant. CEDIDA.
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimecres, 11 Gener 2017 18:05

La Federació d'Associacions de Veïns de l'Àrea Llevant de Tarragona (FAV Llevant) ha convocat pel proper diumenge 15 de gener, a les 09:00h, una caminada reivindicativa perquè tothom conegui i gaudeixi de la Budellera i la Platja Llarga en el seu estat natural actual. Durant el recorregut, es donarà a conèixer "què representa per Tarragona el Pla Parcial La Budellera PP-24 i quina afectació tindrà sobre la zona". Els veïns de Llevant aprofitaran l'acció per destacar les seves principals reivindicacions, com ara donar compliment a la promesa del regidor d'Urbanisme, Josep Maria Milà, "de posar a disposició de la ciutadania una maqueta a escala" i a la promesa de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros "d'obrir un procés participatiu per tal d'adequar el Pla Parcial a la realitat de Tarragona i a les necessitats dels tarragonins".

Com ja van anunciar, els veïns s'oposen al pla urbanístic perquè preveu un creixement "desmesurat" a la zona, - 6.000 nous habitatges amb una previsió d'entre 12.000 i 18.000 habitants nous-, amb edificis de fins a dotze plantes, i amb un impacte directe a la zona boscosa i a la Platja Llarga. Alhora, també critiquen l'embús que pot provocar la generació d'uns 125.000 nous desplaçaments diaris, així com l'afectació que tindrà sobre el comerç local la creació d'una nova gran àrea comercial.

Un itinerari saludable

La caminada, organitzada amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), l'Associació de Veïns Tarragona Centre, la Plataforma Salvem la Platja Llarga i diverses entitats ambientals i populars, sortirà, a les 09:15h, des del camp del Gimnàstic, i recorrerà la Budellera fins arribar a la Platja Llarga. A la zona boscosa del camí de les Salines, just abans d'arribar a la Platja Llarga, hi haurà una degustació de productes de proximitat.

Les entitats que han donat fins ara el seu suport explícit a la caminada són Greenpeace, Setem, Gata, Comerç Just, La Sínia, Gepec, La Canonja 3 i Puentes, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: