Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Veïns del Cap Salou es queixen que només s'inverteixi en paisatge

Denuncien el mal estat dels carrers, la manca d'equipaments, centres sanitaris i transport públic

L'accés a la cala Crancs, al Cap Salou, presenta actualment la calçada en molt mal estat. L'accés a la cala Crancs, al Cap Salou, presenta actualment la calçada en molt mal estat. INFOCAMP.
Urbanisme Josep Cartanyà
Dijous, 29 Desembre 2016 08:46

Les previsions del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de Salou han causat “indignació” entre un grup de veïns de les urbanitzacions que formen el Cap Salou, el segon districte més poblat del municipi. Els veïns denuncien que les inversions previstes pel PAM a Cap Salou només inclouen la promoció i la conservació del paisatge –amb accions com l’expropiació del xalet de Pedrol Rius per donar continuïtat al camí de ronda – o la millora de la carretera del Far i lamenten que no hi ha “ni un sol euro” del pressupost, que estigui destinat a la millora de la vida de la població de Cap Salou.

Virgínia Martínez, una de les impulsores del moviment veïnal, afirma que el dèficit més important que pateixen els veïns és la manca de transport públic urbà. Martínez recorda que la població del Cap Salou és la més envellida del municipi –representa prop d’un 17%- i té dificultats per desplaçar-se: “la majoria de carrers són costeruts i la gent gran ha de fer una caminada per arribar a la única farmàcia que tenim, per exemple”. Els veïns també es queixen de la supressió del bus que portava els menors d’edat a la zona escolar. Martínez també explica els inconvenients que suposa viure en una zona amb pocs serveis: “No tan sols no tenim cap comerç on poder comprar el pa, sinó que també patim pel fet que no hi ha cap escola bressol ni CEIP, ni cap centre d’atenció primària”.

Pels residents als barris del Cap Salou, el comparatiu amb els seus veïns del nucli turístic de la Pineda, al terme de Vila-seca, és inevitable. Martínez es mostra indignada perquè “els habitants de la Pineda gaudeixen dels mateixos serveis i equipaments que la resta de vila-secans”. És per això que alguns veïns no descarten impulsar algun moviment segregacionista que acabi demanant convertir Cap Salou en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) o l’adhesió del districte a Vila-seca.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: