Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Aturem BCN World buscarà aturar el projecte als jutjats

La plataforma està preparant un recurs contenciós contra el pla director i demanarà al jutge la suspensió cautelar

Reunió ahir al matí del Consorci del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou per tractar sobre el nou pla director. Reunió ahir al matí del Consorci del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou per tractar sobre el nou pla director. CEDIDA.
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 29 Desembre 2016 08:36

Els contraris a la construcció d'un complex d'oci i joc a tocar de Port Aventura, entre Vila-seca i Salou, posen en marxa la maquinària judicial. Mentre que avui està previst que el pla director urbanístic (PDU) del centre recreatiu turístic (CRT) quedi aprovat definitivament amb la signatura del conseller de Territori, Josep Rull, la plataforma Aturem BCN World (nom amb què s'ha conegut popularment el projecte) va anunciar ahir que està treballant per presentar un recurs contenciós administratiu contra la modificació urbanística.

“El cas ja està en mans d'advocats i s'està estudiant si és viable”, va detallar ahir el portaveu de la plataforma, Joan Pons. Aturem BCN World va fer ahir una crida a les diverses entitats que en formen part per tal que donin suport a l'acció judicial. Els opositors al projecte, de fet, hauran d'actuar amb rapidesa per tal de reaccionar per via judicial, ja que el termini per recórrer l'aprovació definitiva serà segurament de seixanta dies a partir de la seva publicació oficial, que està previst que es faci demà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

“Demanarem la suspensió cautelar del PDU quan presentem el recurs”, va avançar Pons. Fonts de la plataforma destaquen que aquesta seria l'única manera d'evitar que una hipotètica resolució judicial arribi després de l'execució de les obres. Amb l'aprovació definitiva, les operadores tindran tres mesos per presentar les seves candidatures per assumir el desenvolupament del complex, i després el govern tindrà tres mesos més per fer una resolució. Per tant, l'operador que construirà el polèmic centre turístic amb casinos està previst que s'esculli a l'estiu.

Compensacions

Sobre el contingut del recurs, fonts de la plataforma insisteixen que el PDU no garanteix aspectes com ara el subministrament d'energia o d'aigua i l'accés en transport públic, i denuncien a més la manca d'encaix amb el pla territorial parcial del Camp de Tarragona. Aturem BCN World insisteix també que hi hauria d'haver una compensació econòmica per als propietaris dels terrenys del CRT que van ser expropiats als anys vuitanta. “Hi ha hagut un augment de valor d'aquests terrenys”, destaca el portaveu de la plataforma, qui també recorda que la figura del PDU per realitzar canvis urbanístics ja ha estat qüestionada els darrers anys jurídicament.

La CUP va anunciar ahir que donarà suport a les accions que impulsi la plataforma, va advertir que l'aprovació del PDU podria condicionar el seu suport als pressupostos de la Generalitat , i demanaran que no s'apliqui.

Llum verd del consorci del CRT

La nova planificació urbanística del CRT de Vila-seca i Salou va superar ahir el seu penúltim tràmit amb l'aprovació de l'informe favorable per part del consorci del centre, format per representants dels ajuntaments de Salou i Vila-seca i del Departament d'Economia de la Generalitat. Es tracta d'un pas imprescindible perquè avui la seva aprovació definitiva es pugui tractar en la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, que donarà el vistiplau definitiu perquè el conseller pugui signar l'aprovació definitiva.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va valorar ahir positivament l'avenç de la tramitació: “Suposa una de les més grans inversions en matèria turística i estem segurs que tindrà un efecte positiu i multiplicador de l'economia”, va subratllar. Granados també va celebrar que la comissió d'Urbanisme acceptés dimarts les al·legacions presentades pel municipi.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: