Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Nou retard en el projecte de la zona logística del port

El projecte de la ZAL s'ha hagut de modificar per adaptar-lo al pla urbanístic del CRT de Vila-seca i Salou

Guardonats amb els premis Apportt, acompanyats de les autoritats, dijous a la nit. Guardonats amb els premis Apportt, acompanyats de les autoritats, dijous a la nit. CEDIDA.
Urbanisme Carina Filella / El Punt Avui
Dissabte, 17 Desembre 2016 08:28

Quan ja semblava que la tramitació per a la creació de la zona d'activitats logístiques (ZAL) del port de Tarragona estava en el punt final, un nou entrebanc retarda les obres. El projecte de la ZAL, que té més de 100 hectàrees, pertanyents al terme de Vila-seca, està des de l'octubre del 2014 pendent d'aprovació per la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Un altre retard s'afegeix a la seva aprovació: el Port ha hagut de modificar el projecte per adaptar-lo a les necessitats del pla director urbanístic (PDU) de reordenació de l'àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou. Es tracta, sobretot, de modificacions que afecten qüestions de mobilitat.

Dijous a la nit, en el sopar de lliurament dels premis Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (Apportt), al qual també va assistir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el president del Port va aprofitar per demanar-li celeritat en la resolució de la Generalitat: “Avui estem en un punt complex perquè després de molts mesos ens canvien les regles del joc, hem de fer modificacions i això ens fa mal. Li vull demanar [adreçant-se a Rull] una resolució al respecte”. El president del port tarragoní va recordar que el projecte de la ZAL feia 14 anys que estava “bloquejat” –sobretot per problemes amb l'expropiació dels terrenys– i que l'octubre del 2014 es va poder reactivar, amb la seva tramitació a la Comissió d'Urbanisme.

La zona d'activitats logístiques, que permetrà la instal·lació d'empreses relacionades amb les operacions portuàries, és un dels projectes estratègics del port. “És una obra fonamental”, segons va dir Andreu, moments abans del lliurament dels premis Apportt, que enguany han estat per a l'empresa TMT, Repsol, la Confraria de Pescadors i Autocars Nika, a més de Fernando Arberoa, que va rebre el premi especial per la seva tasca de promoció del port.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: