Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus aprovarà el projecte d'urbanització de la zona de l'antiga Coromina abans que acabi el mandat

Rehabiliten el Mas Totosaus per acollir un espai d'atenció a les famílies

Solar on estava ubicada l'antiga Coromina Industrial i que s'aprovarà un Pla parcial urbanístic per construir pisos de promoció privada Solar on estava ubicada l'antiga Coromina Industrial i que s'aprovarà un Pla parcial urbanístic per construir pisos de promoció privada ARNAU MARTÍNEZ / ACN
Urbanisme ACN
Divendres, 03 Març 2023 16:37

El govern municipal de Reus portarà al ple del mes de març o d'abril l'aprovació del Pla parcial urbanístic de l'antiga Coromina Industrial perquè quedi validat abans que acabi el mandat. En aquest espai, entre l'avinguda de Països Catalans, el CAP Sant Pere i el Centre Cívic Ponent, s'hi construiran pisos de promoció privada i s'habilitarà una zona verda. Tot i ser sòl privat, la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, ha assegurat que el consistori hi ha "intervingut perquè sigui d'una determinada manera". El consistori ho ha anunciat durant una visita d'obres a Mas Totosaus, una edificació modernista que s'ha rehabilitat per acollir un espai d'atenció a les famílies en els primers anys de criança, semblant al centre del Mas Pintat.

Berasategui ha apuntat que "s'ha treballat" amb les propietats privades el projecte d'urbanització de la Coromina i que estan "en disposició d'aprovar-lo". Tot i que no ha entrat en detalls, la regidora ha explicat que en aquest espai es configuraran els nous vials en una plataforma única i que el Mas Totosaus "s'integrarà" en aquest nou entorn públic.

El juny de 2019 va començar l'enderroc d'algunes naus de l'antiga fàbrica. Actualment, encara queden algunes cobertes per destruir. La previsió inicial és que es puguin construir 200 pisos en dos edificis.

Mas Totosaus, un centre per a famílies

Aquest divendres al matí s'ha realitzat una visita d'obres al Mas Totosaus, una petita masia davant del CAP Sant Pere que va ser dissenyat per l'arquitecte reusenc Pere Casellas el 1906. Ara s'ha finalitzat la primera fase de rehabilitació i es començarà la segona ila tercera, l'arranjament de l'entorn i la posada en marxa de l'equipament. Els treballs han costat 233.000 euros i l'obertura del nou servei compta amb un pressupost de 33.000 euros.

El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, ha explicat que des d'aquestes instal·lacions es donarà "una atenció als pares i mares en els primers anys de criança", el Servei d'Atenció i Orientació a les Famílies. Aquesta prestació ja s'ofereix a Mas Pintat, a la zona de Llevant de la ciutat. "Ens dona la possibilitat de multiplicar les nostres activitats", ha indicat Subirats. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, també ha comentat que l'edifici s'inclourà en la ruta modernista de la ciutat i s'adaptarà perquè sigui accessible. "Posem en valor el patrimoni arquitectònic", ha valorat Pellicer.

Durant la intervenció s'ha impermeabilitzat la coberta, s'han recuperat els marcs de les portes i de les finestres, s'han restaurat els paviments hidràulics i s'han millorat les instal·lacions. La sala central serà un espai polivalent i de reunions, les dues sales posteriors es destinaran a despatxos, i la saleta contigua al porxo serà un magatzem.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: