Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus entrega a la URV els estudis previs per fer la nova facultat de Medicina al campus de Bellissens

Els treballs seran la base dels documents tècnics per construir el futur edifici i la urbanització de l'entorn

Imatge virtual de la futura Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus de Bellisens de la URV Imatge virtual de la futura Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus de Bellisens de la URV CEDIDA
Urbanisme ACN
Dimecres, 22 Febrer 2023 20:58

L'Ajuntament de Reus ha lliurat al rector de la URV, Josep Pallarès, els estudis previs que se'ls havia encarregat per construir una nova facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus de Bellissens, que resolgui les necessitats de creixement i modernització que la facultat té ara al centre de la ciutat. Aquests treballs els ha fet la UTE Ferrando Gallego Recio per 19.481 euros i s'han fonamentat en el pla funcional que va aportar la Universitat. La nova facultat es dividirà en un centre docent - amb aulari, sala de dissecció, despatxos i zones comunes i un centre de simulació- i un centre de recerca biomèdica. Els estudis seran la base per redactar els documents tècnics de construcció del futur edifici i la urbanització de l'entorn.

Des de l'Ajuntament de Reus han destacat que la reubicació de la facultat de Medicina, sumada a la construcció de la futura estació de Bellissens, contribuirà a la dinamització de la zona sud de la ciutat, l'entorn del Tecnoparc i els barris de Sant Josep Obrer, Mas Abelló, Fortuny, Mas Pellicer i Mas Iglesias. "Millorar i potenciar la facultat amb una nova seu ajudarà a consolidar l'arrelament de la Universitat a la ciutat i contribuirà a mantenir el teixit d’estudiants universitaris, l’ensenyament, l’educació, la recerca i tots els valors que porta implícits", ha remarcat l'alcalde Carles Pellicer.

També el degà de la URV ha defensat que la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut "és la gran peça que falta" per complementar el desplegament del campus Bellissens i "per tenir un complex sanitari complet", amb recerca, docència i un centre sanitari i un centre tecnològic.

La proposta

L'estudi previ proposa un edifici de planta baixa i plantes soterrani contínues amb quatre peces comunicades amb passeres, espais exteriors amb zones enjardinades i espais d'ombra vegetal al voltant de l'edifici amb l'objectiu d'aconseguir "uns espais de qualitat". També es preveu una plaça entre l'actual facultat d'Arquitectura i el nou CRAI, un espai col·locat en el recorregut des del nou baixador a l'hospital. Els accessos a la facultat es plantegen amb espais porxats i passatges per obtenir una sensació més amable.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: