Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils impulsarà una remodelació integral del carrer Orquídies

L'actuació solucionarà una reivindicació històrica del barri de la Llosa i millorarà la connexió amb els barris de Ponent

Imatge d'arxiu del carrer Orquídies de Cambrils Imatge d'arxiu del carrer Orquídies de Cambrils AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimecres, 19 Octubre 2022 22:55

L'Ajuntament de Cambrils ha redactat el projecte de remodelació integral del carrer Orquídies, que farà efectiva la renovació total dels paviments i els serveis urbans, l'ampliació i continuïtat de les voreres, la supressió de barreres arquitectòniques i el soterrament de les xarxes d'electricitat i telecomunicacions.

El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, afirma que aquesta actuació que afecta a gairebé un quilòmetre de carrer "millorarà molt la connexió amb els barris de Ponent i dignificarà una via malmesa i amb greus problemes d'accessibilitat per les persones amb mobilitat reduïda".

Enric Daza també ha destacat que la nova via donarà prioritat als vianants, tindrà elements per pacificar el trànsit en els encreuaments amb els carrers perpendiculars i inclourà una zona verda, en la línia de les recomanacions de Desenvolupament Sostenible (ODS) i les normatives d'implantació de zones de baixes emissions.

"El projecte del carrer Orquídies és una inversió imprescindible que ha estat reivindicada pel veïnat del barri de la Llosa des de finals del segle passat. Per això, després d'impulsar les obres de la Rambla Jaume I, l'avinguda de l'Esport i l'adequació de l'entorn de l'estació vella, ara la prioritat del govern és engegar aquest quart gran projecte de ciutat", ha manifestat el regidor.

La remodelació del carrer i dels serveis implicarà l'enderroc complet dels paviments de vorera i calçada existents. Actualment el carrer Orquídies, de 922 metres de llargada, disposa de seccions i amplades de vorera i calçada variables, a més de petits desnivells. En algunes zones, com ara entre el carrer José Sucre i el carrer Sant Jaume, diversos arbres en escocells ocupen parcialment la vorera dificultat l'accessibilitat. A més, en altres punts de la vorera hi ha instal·lats pals de fusta de xarxes elèctriques i telefòniques aèries que redueixen considerablement el pas, sobretot en els trams més estrets.

El pressupost d'execució és de 2.065.933 d'euros i no s'aplicaran contribucions especials perquè es considera una obra d'interès general.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: