Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona proposa que el nou POUM prevegi dues alternatives per estacions de tren soterrades

El nucli del document urbanístic que s'elabora passarà per ple abans de final de mes

El conseller de Territori i Sostenibilitat Xavier Puig ha explicat un parell de noves aportacions que farà l'avanç del POUM El conseller de Territori i Sostenibilitat Xavier Puig ha explicat un parell de noves aportacions que farà l'avanç del POUM AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Urbanisme ACN
Dijous, 13 Octubre 2022 16:52

L'Ajuntament de Tarragona proposa que el nou POUM prevegi dues alternatives per a futures estacions ferroviàries soterrades, totes dues únicament per a trens de passatgers. La primera opció seria una estació sota la plaça Imperial Tarraco, a la qual la via hi arribaria per sota terra des dels barris de Ponent i sortiria per la zona de la Vall de l'Arrabassada, en un recorregut de 6,5 quilòmetres. Aquesta possibilitat està prevista al Pla Territorial del Camp de Tarragona. L'altra, és una estació també soterrada a l'entorn de l'Horta Gran, a tocar de la T-11. En aquest cas la via transcorreria en paral·lel a l'A-27 fins a l'estació d'alta velocitat de Camp de Tarragona. El nucli del POUM passarà per ple abans de final de mes.

El conseller de Territori de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, ha apuntat que les dues alternatives serien positives per la ciutat, ja que permetrien deixar sense ús el traçat actual i així alliberar tota la façana marítima. A més d'acabar amb el pas de mercaderies pel centre de la ciutat, una reivindicació feta des de diferents estaments tarragonins.

Respecte la proposta d'estació a la plaça Imperial Tarraco, Puig ha indicat que la via creuaria la ciutat per sota terra i acabaria enllaçant a la zona de Llevant amb l'actual línia de tren de la costa. A la Imperial es podria enllaçar amb l'estació d'autobusos -urbà i interurbà- i amb el futur tren-tramvia del Camp de Tarragona. Pel que fa a la d'Horta Gran, ha destacat que s'inclouria un enllaç que permetria els tarragonins anar directament cap a Madrid, Barcelona o València amb alta velocitat. "Aquest bypass cap al nord es faria de manera soterrada i no generaria cap efecte barrera entre el centre i Ponent", ha destacat.

Amb tot, cap de les dues opcions preveu que hi passin trens de mercaderies, ja que "es pressuposa" que aquests trens sortirien del port de Tarragona en direcció a Ponent i Vila-seca, per després fer un itinerari per l'antiga línia de Reus a Roda de Berà o mitjançant una duplicació del corredor del Mediterrani. "La qüestió és que vagin cap a l'interior, on hi viu menys gent", ha afirmat.

Tot i això, es tracta únicament de possibilitats que ha de preveure el pla urbanístic, per tal de fer una previsió de terrenys i espais de cara al futur i al creixement de la ciutat. Més endavant, ajuntament i estat -que és qui en definitiva probablement pagaria les obres- haurien de decantar-se per un dels dos plantejaments.

Polígon Francolí

El nou POUM també plantejarà un rentat de cara al polígon industrial Francolí. La intenció és fer-hi "un ecobarri", a partir de treure bona part de la indústria pesada actual i posar-hi "empreses tecnològiques, indústria de baixa intensitat, alguns habitatges, equipaments i zones verdes". Una de les claus perquè això sigui una realitat és que l'empresa CLH abandoni la seva ubicació, a tocar del riu Francolí. "Hi estem treballant. A mig termini ho veiem possible, ells tenen bona predisposició", ha exposat en relació a l'empresa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: