Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte per renaturalitzar les rieres del Vendrell rep 2 MEUR dels Next Generation

L'Ajuntament proposa crear un gran eix verd que integri les diverses zones comercials

Simulació de la renaturalització de la Riera de la Bisbal del Vendrell Simulació de la renaturalització de la Riera de la Bisbal del Vendrell AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Urbanisme ACN
Dilluns, 26 Setembre 2022 16:16

El projecte de l'Ajuntament del Vendrell per renaturalitzar les rieres ha estat un dels seleccionats per l'estat espanyol per desplegar els fons Next Generation en l'àmbit de la restauració d'ecosistemes fluvials i la reducció de risc d'inundació d'entorns urbans. La proposta vendrellenca rebrà 2 MEUR, el 95% del pressupost amb què el consistori planteja un gran eix verd que integri les diverses zones comercials del centre, les Mates i les Deveses. L'actuació principal se centra en la riera de la Bisbal, el torrent del Lluc i el torrent del Cullaré. Es crearan zones d'esbarjo i s'eliminaran els actuals murs verticals de formigó. Per disposar de la subvenció, cal que l'obra estigui acabada abans de finals del 2025.

La subvenció concedida inclou l'elaboració d'un pla especial urbanístic, la redacció i execució del projecte de renaturalització de 4km d'espais fluvials i el manteniment de les actuacions. La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, ha assegurat aquest dilluns que ara "comença l'etapa del verd urbà, per fer espais que siguin motor d'orgull de cada barri". En aquest sentit, l'alcalde Kenneth Martínez ha assenyalat que el nou eix verd se sumarà a la transformació que s'està fent al centre per ampliar la illa de vianants de cara a una "nova ciutat".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: