Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inaugura oficialment el tram reurbanitzat de la Via Augusta de l'Hospitalet de l’Infant

L'Ajuntament ha organitzat un acte festiu aquest divendres per celebrar el final de les obres, que han durat set mesos

L'alcalde, Alfons Garcia; i l'arquitecte redactor del projecte, Antoni Vilanova, han adreçat unes paraules a la ciutadania L'alcalde, Alfons Garcia; i l'arquitecte redactor del projecte, Antoni Vilanova, han adreçat unes paraules a la ciutadania AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Urbanisme Redacció Infocamp
Dissabte, 10 Setembre 2022 13:02

Aquest divendres 9 de setembre, l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha convidat la ciutadania a la inauguració del tram reurbanitzat de la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant. Amb un acte protagonitzat pels Gegants de Foment Cultural, els tabalers del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, la Banda municipal de música Clau de Vent, el Grup de Dones Blanca d'Anjou i l'exposició fotogràfica de les obres del veí Teo Castillo, s’ha celebrat el final dels treballs de reurbanització del tram de l’avinguda comprès entre els carrers Vandellòs i Masriudoms, que van començar al gener. Aquests treballs van ser adjudicats a l’empresa Gestión Ingenieria y Construcción de la Costa Dorada S.A, per un import de gairebé 1,2 milions euros i un termini d’execució de 7 mesos.

L’objectiu del projecte, redactat per l’arquitecte Antoni Vilanova Omedas (Vilanova + Moya arquitectes) i per l’enginyer de camins, canals i ports Pere Santos (Ingenieros asociados SA), era doblar l’amplada i la superfície de la majoria de trams de les voreres d’aquest tram de l’avinguda, per dotar-lo de major espai per als vianants; i incrementar les places d’aparcament (ara n’hi ha més del doble), per afavorir les dinàmiques comercials de l’entorn proper.

La idea era transformar aquest tram de via urbana, de 6.300 m aproximadament, “per donar prioritat als vianants, a l’ús cívic d’aquesta avinguda; dinamitzar el comerç local i l’activitat econòmica en general, i afavorir la mobilitat sostenible”, segons ha explicat l’alcalde, Alfons Garcia, qui ha agraït la feina duta a terme pels empleats de l’empresa adjudicatària i de l’Ajuntament que han treballat per tirar endavant el projecte.

Cal tenir en compte que la Via Augusta, en aquest tram, constitueix un vial cèntric, amb molta activitat comercial, de lleure i de restauració. Abans de les obres, l’avinguda estava formada per dues voreres, dues mitjanes i tres calçades per a vehicles. Com que ja fa molts anys que va perdre la funció de pas a través del nucli urbà de l’Hospitalet de l’Infant, ja que la carretera N-340 va ser desviada, l’Ajuntament va considerar que havia arribat l’hora de convertir aquesta avinguda en una via urbana moderna i d’incorporar-hi aspectes culturals i identitaris, d’acord amb l’ Estudi històric-arquitectònic-urbanístic, diagnosi de l’estat actual i projecte d’intervenció a l’eix urbà de la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant, aprovat per l’Ajuntament i redactat pel mateix equip d’arquitectes.

Amb aquesta voluntat, s’ha mantingut l’accés i el pas de vehicles d’una manera convencional, però amb una via de dos carrils, un per cada sentit de circulació. També s’ha dotat la via de la major capacitat d’aparcament possible, per potenciar la seva funció de nucli urbà; i alhora s’ha eixamplat al màxim l’espai de vianants, per permetre un passeig ample i agradable i, allà on calgui, terrasses o espais d’estada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: