Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils "obrirà la vila al mar" amb la construcció d'una nova rambla a l'antiga estació de tren

L'Ajuntament aprova el projecte per connectar les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria

L'antiga estació de tren de Cambrils mig enderrocada L'antiga estació de tren de Cambrils mig enderrocada ARIADNA ESCODA / ACN
Urbanisme ACN
Dimecres, 15 Juny 2022 19:00

L'Ajuntament de Cambrils ha aprovat el projecte per adequar l'entorn de l'antiga estació de tren i connectar les avingudes Vidal i Barraquer, el barri de l'Eixample, i Horta de Santa Maria, amb un nou tram de rambla. L'actuació eliminarà "la barrera arquitectònica" que ha estat l'antic traçat ferroviari durant més de 150 anys i "obrirà definitivament la vila al mar". Les obres es licitaran aviat, amb un pressupost de 299.873 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de tres mesos. El consistori ja va obrir cinc passos provisionals per travessar les vies i va enderrocar, a l'abril, l'edifici vell de l'estació que havia quedat en desús després de la posada en marxa del corredor del Mediterrani.

Com preveu el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), es construirà un nou tram de rambla, que també tindrà un passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals. La nova mitjana central de la cruïlla amb el carrer Verge de Montserrat, on hi havia l'estació, farà la transició entre les dues avingudes i s'obrirà un nou passeig de vianants pel centre de la rotonda a la cruïlla del passeig Horta de Santa Maria i l'avinguda de la Llosa.

Les obres preveuen demolir l'aglomerat asfàltic de diversos punts, enderrocar el mur de pedra i formigó que hi ha a les andanes, trasplantar alguns arbres, pavimentar voreres, i construir passos adaptats, l'enllumenat, la instal·lació de la xarxa de reg i els parterres, entre altres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: