Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls reclama a la Generalitat la retirada del Pla Director Urbanístic de l'Alt Camp

El consistori destaca que l’oferta de sòl industrial disponible sumat a altres projectes ja cobreix les necessitats per a la implantació de noves empreses

L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s'ha reunit aquesta tardat amb els alcaldes d’Alió, el Pla de Santa Maria i Vila-rodona L'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s'ha reunit aquesta tardat amb els alcaldes d’Alió, el Pla de Santa Maria i Vila-rodona AJUNTAMENT DE VALLS
Urbanisme Redacció Infocamp
Dilluns, 11 abril 2022 20:25

L’Ajuntament de Valls reclamarà a la Generalitat de Catalunya la retirada del Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l’Alt Camp, que contempla la planificació de 835 hectàrees industrials noves repartides entre els termes municipals d’Alió, el Pla de Santa Maria, Valls i Vila-rodona.

El consistori remarca que l’oferta de sòl disponible és suficient i ja cobreix les necessitats per garantir la implantació de noves empreses. A més, altres projectes que es desenvoluparan en el futur permetran assegurar de manera òptima sòl industrial, en especial la proposta de l’Incasòl que, d’acord amb el consistori vallenc, ha iniciat el procés per a l’ampliació en 60 hectàrees de la capacitat de sòl disponible per activitats econòmiques. Aquest projecte, que representarà una ampliació del 17% de l’actual polígon industrial de la capital de l’Alt Camp ja garanteix, de manera suficient, les necessitats de sòl industrial.

Per aquest motiu, amb la disponibilitat actual i amb els projectes de futur en marxa, l’Ajuntament considera que no hi ha necessitat d’impulsar noves zones industrials, ni afectar propietats, ni hipotecar urbanísticament els nous àmbits industrials que preveu el pla. A la vegada, l’Ajuntament assenyala que és prioritari evitar l’impacte ambiental i paisatgístic que, tot i les mesures correctores previstes en el PDUAE, suposaria el seu desenvolupament. L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha comunicat aquest posicionament a la Generalitat, així com a la Delegació del Govern a Tarragona.

En els últims dies, l’alcaldessa ha mantingut contactes amb els representants dels diferents grups polítics municipals per informar-los sobre el PDUAE proposat per la Generalitat, així com de la posició contrària de l’Ajuntament al seu desenvolupament. En el mateix sentit, avui a la tarda, l’alcaldessa també s’ha reunit amb els alcaldes d’Alió, el Pla de Santa Maria i Vila-rodona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: