Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Cambrils inicia la rehabilitació del Celler

Els treballs es realitzen a través del Museu d’Història de Cambrils amb l’objectiu de resoldre patologies urgents de l’edifici

L'actuació ha començat amb l’arranjament del mur adjacent i continuarà amb la reparació del voladís del carrer Sindicat i les arcades interiors L'actuació ha començat amb l’arranjament del mur adjacent i continuarà amb la reparació del voladís del carrer Sindicat i les arcades interiors AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Urbanisme Redacció Infocamp
Dilluns, 04 abril 2022 00:14

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d’Història de Cambrils, ha iniciat per primera vegada unes obres al seu càrrec al Celler de Cambrils (antic Museu Agrícola). L'objectiu és resoldre les patologies urgents que presenta el celler, com són la degradació del mur adjacent a la plaça Bernardí Martorell, per on han començat els treballs; l'ensorrament parcial del voladís del carrer Sindicat, i les esquerdes aparegudes a dues de les arcades interiors.

Des dels Serveis Tècnics municipals, s'ha aconsellat que aquests problemes evidenciats siguin resolts en primera instància i de manera ràpida. A la vegada i per actuar amb prudència, s'ha optat per no utilitzar l'edifici per activitats públiques aquests darrers mesos fins que se solucionin les patologies urgents detectades, que ara s’intentaran resoldre durant un mes d’execució de les obres.

Aquests treballs de rehabilitació es fonamenten en un projecte que el Museu d’Història de Cambrils ha adjudicat per un import de 22.248,56 euros a l’empresa local Cons Cambrils 3000 SL. Els recursos econòmics ara mobilitzats provenen del romanent de tresoreria del museu i es poden destinar al Celler de Cambrils gràcies a l’adscripció de l’edifici al Museu d'Història de Cambrils feta ara fa just un any.

La finalització d'aquesta primera fase d'obres permetria avançar en el procés de reobertura d’un edifici obra de Bernardí Martorell i declarat Bé Cultural d’Interès Local. Enguany es dona la circumstància que fa un segle que l'aleshores Sindicat Agrícola de Producció de Cambrils, origen de l'actual Cooperativa Agrícola de Cambrils, va finalitzar la construcció de l’esperat celler cooperatiu.

Mentrestant, des del Museu d'Història de Cambrils ja es treballa a mig termini en la redacció d'un nou projecte museològic de continent i de contingut del Celler de Cambrils, conscients que la reobertura de l’edifici ha de permetre convertir-lo en una de les targetes de presentació del municipi.

Aquest projecte serà clau per aconseguir finançament extern d'administracions supramunicipals amb qui ja hi ha hagut contactes. Cal recordar que el projecte museològic del Celler de Cambrils haurà d'anar alineat al Pla Estratègic del Museu d'Història de Cambrils a punt de tancar-se i que ha comptat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: