Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Foment remata les obres del túnel de Lilla amb el recobriment de les parets

El cap de Carreteres de Tarragona i l'alcalde de Montblanc fan una visita tècnica i tracten el problema de les esquerdes

Obres de l'autovia A-27 al seu pas per la pedania de Lilla, a Montblanc Obres de l'autovia A-27 al seu pas per la pedania de Lilla, a Montblanc NÚRIA TORRES / ACN
Urbanisme ACN
Divendres, 18 Març 2022 13:39

Foment remata les obres del túnel de Lilla amb el recobriment de les parets amb formigó. Aquests treballs dins del túnel, infraestructura crucial de l'últim i complex tram de construcció de l'autovia A-27, van a molt bon ritme i s'acabaran abans de Setmana Santa, segons ha avançat a l'ACN l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu. L'alcalde ha visitat les obres amb el cap de Carreteres de Tarragona i ha traslladat la inquietud per les esquerdes a la pedania de Lilla, a causa de les voladures per part d'Acciona. En el marc de la visita, duta a terme aquest dijous, l'Ajuntament també va exposar la necessitat de reposar serveis -al camí de can Magre-, així com resoldre els abocaments d'aigües i escorrenties que fan cap a finques pròximes a l'obra.

En aquesta reunió de seguiment de les obres hi va assistir el cap de la Unitat de Carreteres a la demarcació, Alberto Hernández, amb tècnics de l'Ajuntament de Montblanc i l'alcaldessa pedània de Lilla. Es fer una revisió de les obres i van prendre el compromís de fer un pont, que el territori reclamava des de feia temps.

Segons el darrer calendari, aquest tram, que arrossega anys de retard, s'enllestirà l'any 2023. Les màquines van començar a perforar la muntanya, entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà, el novembre del 2019 i ara ja s'està enllestint el recobriment de les dues galeries del túnel, una per a cada sentit, per on discorrerà l'A-27.

El túnel de Lilla, d'1,5 quilòmetres de longitud, és la principal infraestructura del tram final d'aquesta reivindicada autovia que connectarà les regions de Lleida i Aragó amb la Costa Daurada, sense haver de passar pel coll (N-240). En aquests moments, ja estan en servei 23 quilòmetres d'autovia entre Tarragona i Valls.

Ara fa un mes es va adjudicar per 743.562 euros el contracte de serveis per redactar el projecte de traçat i construcció d'aquest l'últim tram pendent de l'autovia, entre l'enllaç de Lilla i l'accés a l'autopista AP-7 a l'alçada de Montblanc. Tindrà una llargada de 5,5 quilòmetres i haurà de salvar les vies de l'AVE amb un pas inferior.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: