Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les obres de la segona fase del raval de Santa Anna de Reus començaran a l'estiu

La finalització de la primera fase es retarda fins al març per problemes de subministrament de materials

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, al carrer de Santa Anna, on seguiran les obres de transformació en zona de vianants L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, al carrer de Santa Anna, on seguiran les obres de transformació en zona de vianants ARIADNA ESCODA / ACN
Urbanisme ACN
Dijous, 10 Març 2022 14:38

Les obres de la segona fase de les obres del raval de Santa Anna de Reus començaran a l'estiu i s'allargaran durant quatre mesos. Els treballs de transformació en zona de vianants afectaran el tram entre els carrers Salvador Espriu, el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya. El consistori reusenc ha aprovat inicialment el projecte, que es licitarà pròximament i tindrà un pressupost de 775.056,66 euros. Pel que fa a la primera fase de les obres, la previsió és que s'acabi el pròxim 31 de març amb la col·locació del mobiliari urbà, els elements de jardineria i la instal·lació de càmeres lectores de matrícules, després d'uns retards que des del consistori justifiquen per problemes de subministraments de materials.

El projecte de transformació del raval de Santa Anna pretén convertir la zona en un espai on els vianants tinguin preferència a l'hora de circular, tot i que els vehicles també hi podran accedir de forma restringida a través d'una pilona automàtica que s'accionarà mitjançant la lectura de les matrícules.

Està previst reformar la pavimentació, el drenatge, l'enjardinament i mobiliari urbà. També s'instal·laran altres elements tecnològics, com ara càmeres de vigilàncies i punts de cobertura de wi-fi públic. Abans d'iniciar les obres, l'Ajuntament de Reus acabarà de treballar el plec de condicions prèvies a la licitació.

En el cas concret del carrer de Salvador Espriu, la transformació a zona per a vianants no impedirà l'accés de vehicles al pàrquing del Simonet. Segons la regidora d'Urbanisme, Marina Berasategui, l'Ajuntament segueix treballant per garantir la seguretat tant per a vianants com per a vehicles.

El projecte donarà continuïtat a la primera de les fases de transformació de la zona, que ha de quedar enllestida definitivament a finals de mes, segons les previsions municipals. A dia d'avui, falta col·locar el mobiliari urbà i els elements de jardineria. Segons Berasategui, els problemes existents en la cadena de subministraments ha retardat la finalització d'aquesta primera fase.

Reclamacions dels comerciants

La coincidència amb la campanya comercial nadalenca també va tenir una incidència directa en les obres, que es van haver d'adaptar a les necessitats del sector comercial de la zona. Unes condicions que Berasategui ha apuntat que al llarg de la segona fase podran treballar "amb més anticipació" que no pas a la primera fase per evitar complicacions. Segons ha apuntat, el consistori treballa de forma "correcta" i "escoltant molt" les reclamacions dels comerciants del raval de Santa Anna, qui en ocasions prèvies, han lamentat l'afectació de les obres per als negocis.

Per la seva banda, l'alcalde, Carles Pellicer, ha insistit que es tracta d'un projecte que aposta per la mobilitat sostenible i que està cofinançat pels fons europeus Next Generation. Tot i que de moment es desconeix l'inici exacte de les obres, el govern municipal augura que es concentrin durant els mesos de tardor i evitarà interrompre-les.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: