Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus tancarà per obres el parc de Federico Garcia Lorca i el roserar de Mas Iglesias

Serà, a partir del dilluns 14 de febrer, a causa dels treballs de remodelació que hi porta a terme l’Ajuntament de Reus

Imatge del Parc de Mas Iglesias de Reus Imatge del Parc de Mas Iglesias de Reus REUS.CAT
Urbanisme Redacció Infocamp
Divendres, 11 Febrer 2022 20:50

El parc de Federico Garcia Lorca i el roserar de Mas Iglesias estaran tancats a la ciutadania, a partir del dilluns 14 de febrer, a causa dels treballs de remodelació que hi porta a terme l’Ajuntament de Reus. Les actuacions s’inclouen en el pla director de manteniment de la jardineria de la ciutat, adjudicades amb un pressupost de 127.293,34 euros.

Les obres s'emmarquen en el desplegament dels plans directors de manteniment de la via pública, que preveuen una inversió total d' un milió d'euros amb l'execució dels plans d'asfaltat, voreres i passos de vianants, mobiliari urbà i jocs infantils, enllumenat públic, jardineria, i fonts ornamentals i de boca.

Roserar de Mas Iglesias

La intervenció prevista té un termini d'execució de 4 mesos i consisteix en la renovació de les terres dels parterres dels rosers i la col·locació de vores per tal d’evitar que entri l’aigua de pluja i malmeti el sòl.

L’àmbit d’actuació del roserar s'ha definit d'acord a la disponibilitat pressupostària. El parc s'ha dividit en 49 zones diferents, i s'actuarà en un total de 38 zones. Les actuacions que es portaran a terme preveuen que el roserar tindrà una major supervivència de les diferents varietats dels rosers i a l’hora es podrà reduir la despesa de manteniment.

Les obres a realitzar en aquesta primera fase caldrà portar-les a terme durant els mesos de novembre a febrer degut a que cal fer els transplantament dels rosers a l’inici de les obres en el mes de novembre dins del mateix recinte del roserar i al final en el mes de febrer caldrà retornar al seu lloc els rosers trasplantats.

Amb el pas dels anys, les terres dels parterres dels rosers s’han anat contaminant de males herbes i a l’hora els rosers també s’han anat envellint o morint de diverses malalties. La contaminació també és deguda a que quan plou, les aigües pluvials procedents de la resta del parc queden embassades i aporten llavors invasores. Una forma d’afavorir una menor mortaldat dels rosers es la lluita biològica aamb arbustos que redueixin les plagues que afecten els rosers. Per aquest motiu en les zones perimetrals s’han deixat espais per tal que, en una futura intervenció i un nou finançament, es pugui fer la plantació variada d’arbustos d’olor de varietats autòctones que comporten un menor tractament fitosanitari.

Parc de Federico Garcia Lorca

Les actuacions de remodelació del parc de Federico Garcia Lorca tenen un termini de 3 mesos d'execució. Les obres previstes són: saneig i renovació de les terres vegetals; plantació de plantes aromàtiques per l’ajuda de la lluita biològica, plantació de planta vivaç per renovar espais i diversificar amb noves espècies, renovació de la xarxa de reg, creació d’un camí amb sauló, i recondicionament de les àrees de pas de sauló.

Amb el pas dels anys les terres dels parterres s’han contaminat amb espècies no adients a l’hora que les terres s’han desplaçat i en una gran longitud han colgat el plint de la vorada existent que fa de separació amb la zona de sauló. Els arbustos i les gespes s’han envellit donant actualment una imatge poc ordenada. L’arbrat també està envellit i requereix el fer el seu condicionament per tal de millorar la seva imatge. La xarxa de reg també està molt envellida tant pel que fa al sistemes de control com els conductes de distribució, tubs de degoteig i aspersors. Donat que una part del parc està en pendent, el camí de sauló que va de nord a sud, està molt erosionat fet que comporta un perill de caigudes i envaïment de sorres als carrers de la ciutat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: