Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls incorpora un geoportal urbanístic pioner a la demarcació

El nou visor recull la informació més rellevant del POUM com la cartogràfica, patrimonial o de qualificació urbanística i permet consultes dades cadastrals

La regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, i la regidoria de Transparència, OAC i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, han presentat el nou GeoValls urbanístic, amb tècnics de l'Ajuntament de Valls La regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, i la regidoria de Transparència, OAC i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, han presentat el nou GeoValls urbanístic, amb tècnics de l'Ajuntament de Valls AJUNTAMENT DE VALLS
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 10 Febrer 2022 15:22

L'Ajuntament de Valls ha incorporat un nou visor al geoportal web 'GeoValls'. Es tracta del Geoportal Urbanístic-POUM, un sevei pioner a la demarcació de Tarragona que recull la informació més rellevant del POUM, que va ser publicada a l'agost de 2021.

La regidora de Transparència, OAC i Tecnologies de la Informació, Núria Gavarró, ha explicat que aquest visor està dissenyat amb tecnologia GIS (Sistemes d'Informació Geogràfica) i està concebut pequè es pugui consultar "des de l'ordinador, el mòbil o una tauleta de forma senzilla i efectiva, amb moviments intuïtius". Es tracta del primer projecte de gestió intel·ligent que permet prendre decisions.

La regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Centre Històric, Sònia Roca, ha destacat que el servei s'ha dissenyat perquè sigui consultable per tothom: "Agilitzarà tràmits i consultes de tècnics municipals, de professionals o de qualsevo ciutadà que cerquin informació sobre el planejament urbanístic".

Informació cartogràfica, patrimonial i de qualificació ambiental

El visor recull tot tipus d'informació sobre la cartografia de planejament, el patrimoni i components de qualificació ambiental, així com tota la normativa associada. També incopora el Catàleg de béns a protegir del municipi i el Catàleg de masies i cases rurals.

L'eina també permet elaborar fitxes de cada finca, parcel·la o zona amb informació urbanística i patrimonial i descarregar la normativa associada. Així, el sevei dóna la possibilitat de sobreposar el planejament/patrimoni amb diverses bases cartogràfiques (mapes topogràfics, fotografies àeries o cartografia cadastral). També permet consultar dades cadastrals i disposar de connectivitat a xarxes socials. De fet, el visor està concebut perquè hi hagi un intercanvi d'informació i de dades entre persones interessades.

Fent un click damunt d'una finca, podem anar obtenint informació més detallada, a mesura que ampliem la imatge amb el zoom. Podem saber dades com la referència cadastral, la qualificació urbanística d'aquella finca, informació i imatges sobre el seu entorn, o si es tracta d'un element catalogat o no, entre altres coses.

Una ampliació del GeoValls 

Cal recordar que, el maig de l'any passat, l'Ajuntament va posar en servei la nova versió del mapa web de Valls, un geoportal que es pot consultar a través del portal municipal www.valls.cat i que és accessible també de manera directa a través de l'adreça geo.valls.cat. El geoportal incorpora: Intranet de treballador públic, Visor web GeoValls d'informació d'interès i aquest visor urbanístic que s'ha presentat avui.

El portal GeoValls "s'emmarca en l'estratègia de transformació digital, obertura de dades i de transparència del "Govern Obert", en compromís amb les directives de la Generalitat i la Unió Europea", ha assenyalat Núria Gavarró.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: