Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El FEDER de Coma-ruga assoleix el 70% d'execució

Complir aquest límit d’execució és una condició per mantenir la subvenció i continuar amb les obres del projecte de transformació urbana del nucli marítim

La reurbanització de la plaça dels Germans Trillas i dels voltants del llac per crear una gran plaça pública i illa de vianants és una de les accions del FEDER Coma-ruga La reurbanització de la plaça dels Germans Trillas i dels voltants del llac per crear una gran plaça pública i illa de vianants és una de les accions del FEDER Coma-ruga AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 27 Gener 2022 07:41

El projecte FEDER de Coma-ruga ha rebut la resolució favorable que aprova la seva pròrroga, un cop ha superat el límit d’execució de la subvenció prevista en un 70%, abans del 30 de novembre del 2021; en concret, 1.627.169,71 euros. Complir aquest límit d’execució és una condició de les bases de la convocatòria de la subvenció per mantenir-la i poder continuar executant el projecte.

El FEDER de Coma-ruga és la transformació urbana més important que s’ha fet a Coma-ruga, amb l’objectiu de crear un centre urbà als nuclis marítims que dinamitzi l’activitat econòmica i social, l’atractiu turístic, ampliï la dotació de serveis i consolidi la població resident.

El projecte preveu diferents actuacions, unes ja executades i d’altres en execució. En primer lloc, la reurbanització de la plaça dels Germans Trillas i dels voltants del llac per crear una gran plaça pública i illa de vianants, que focalitzi un centre urbà i generi activitat; 6.000 m2 amb un disseny que recrea l’entorn natural d’aiguamolls, platja i la vegetació autòctona. També s'inclou la restauració dels elements patrimonials i arquitectònics del llac i dels mosaics de Santiago Padrós de l’edifici del Tabaris. Alhora, el projecte presenta la dinamització de l’atractiu turístic, amb noves rutes i amb un proper museu sobre la història i patrimoni natural dels nuclis marítims a l’edifici del Tabaris.

Les obres de recuperació del Tabaris s'enllestiran a finals d'any

Actualment s'estan executant les obres de recuperació de l’edifici Tabaris per convertir-lo en un equipament polivalent que incorporarà un museu, hotel d’entitats, un punt d’informació i una gran sala polivalent per a fires, congressos i altres activitats veïnals. Les obres del Tabaris avancen a bon ritme i la previsió és finalitzar-les al final d’aquest 2022.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, destaca que "el projecte FEDER de Coma-ruga és la gran transformació dels nuclis marítims, que tot just comença a fer-se evident a mesura que acaben les obres i que serà el punt d’inflexió per consolidar la població i dinamitzar l’atractiu turístic. Es tracta de la inversió més important en 10 anys de l’Ajuntament del Vendrell i es fa als nuclis marítims".

Keneth Martínez Feder Coma ruga

El batlle també ha volgut remarcar que "per a l’administració municipal, tramitar i executar al mateix moment 2 projectes FEDER, el carril bici i el de Coma-ruga, i complir amb els terminis tan exigents de la UE és una mostra de l’eficiència i competència de l’equip municipal".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: