Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

S'inicia la rehabilitació de l'edifici de l’antic mercat de Segur de Calafell

L’Ajuntament aplica la fórmula d'execució subsidiària: fa les obres repercutint-ne el cost als propietaris

El mes passat va començar la rehabilitació de l’edifici on hi havia l’antic mercat de Segur de Calafell El mes passat va començar la rehabilitació de l’edifici on hi havia l’antic mercat de Segur de Calafell AJUNTAMENT DE CALAFELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Dissabte, 08 Gener 2022 19:52

El mes passat va començar la rehabilitació de l’edifici on hi havia l’antic mercat de Segur de Calafell. Aquesta actuació, que té un pressupost de 429.911,15 euros, resoldrà les greus deficiències que presenta la finca, construïda l’any 1974. I es tirarà endavant amb una execució subsidiària: farà les obres l’Ajuntament, que en repercutirà el cost als propietaris.

El projecte preveu solucionar dues problemàtiques. D’una banda, les deficiències que hi ha al sostre de la planta soterrani, que fins i tot està apuntalada, incloses les filtracions d’aigua de pluja que les provoquen. De l’altra, el mal estat de les façanes i dels balcons, que provoca despreniments. L’actuació no inclourà altres obres que puguin fer-se i que no tinguin a veure amb els problemes de seguretat de l’edifici.

El tinent d’alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín, explica que “aquest projecte conclou una gestió molt laboriosa, de prop de cinc anys, per trobar una solució i acordar-la amb les diferents comunitats de propietaris que conviuen en aquest edifici: residents, locals comercials, la planta on hi havia el mercat, el pàrquing...”.

La fórmula per tirar endavant les obres és innovadora. Es va començar a aplicar, l’any 2016, amb la rehabilitació dels habitatges del carrer Pirineus de Santa Coloma de Gramenet. Segons aquesta fórmula, d’execució subsidiària acordada, l’Ajuntament realitza el projecte i fa les obres, repercutint-ne el cost als propietaris.

Perín diu que “aquesta fórmula, que a Santa Coloma ha estat un èxit, facilita que es puguin realitzar projectes com aquest, que representarien una gran dificultat per a les comunitats de veïns”. Afegeix: “A més de resoldre un problema per a un munt de veïns, també preservem l’interès públic, ja que l’Ajuntament és titular d’una petita participació de l’edifici”.

L’Ajuntament, en concret, té el 8% de la planta on hi havia el mercat, corresponent a zones d’ús comú, que representa el 0,2% del total de l’edifici. El mercat no va ser mai municipal, tot i que va estar retolat així i que l’Ajuntament va assumir les zones de pas i els lavabos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: