Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus projecta un espai escènic al futur Parc de Sant Jordi

L'Ajuntament encarrega l'estudi per a la reforma del parc que preveu un espai multifuncional, a la plaça d'Anton Borrell, on es programin espectacles a l'aire lliure

La reforma del Parc de Sant Jordi preveu un espai escènic integrat, a la plaça d'Anton Borrell, on es programaran espectacles a l'aire lliure La reforma del Parc de Sant Jordi preveu un espai escènic integrat, a la plaça d'Anton Borrell, on es programaran espectacles a l'aire lliure REUS.CAT
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 28 Desembre 2021 15:28

L'Ajuntament de Reus ha encarregat la redacció d’un 'Pla d’Actuació al Parc de Sant Jordi', el document que ha de plantejar la reforma de l'espai i el seu entorn immediat (la plaça de l’Univers, l'avinguda de Sant Jordi, el carrer del General Moragues i el carrer Antoni Gaudí). L'encàrrec s'emmarca el compliment del Pla d'Acció Municipal, que preveu en l'àmbit de "Potenciar els parcs i les grans àrees verdes de ciutat".

La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, afirma que el pla que s'encarrega és "un document tècnic que ens ha de servir per reflexionar sobre com ha de ser el parc del futur i concretar-ne les actuacions necessàries". El document ha d'incloure un avantprojecte per a la implantació d’un espai escènic, a la plaça d’Anton Borrell. L’àmbit del pla d’actuació té una superfície aproximada de 21.098 m2.

El Pla d’Acció del Parc de Sant Jordi

En primer lloc, el Pla d'Acció contempla una diagnosis per analitzar la situació actual del Parc de Sant Jordi. Així, es repensaran els accessos i els actuals límits del parc. El Pla pretén repensar la integració del verd a la trama urbana, tot generant i enfortint els vincles amb la ciutat.

També s'abordarà la connexió accessible entre l’avinguda de Sant Jordi i el carrer d’Antoni Gaudí, actualment resolta amb un sistema d’escales i una rampa reconsiderables. Alhora, s’estudiarà el recorregut accessible entre la plaça de la Llibertat i la plaça de l’Univers, tant interior com exterior al Parc.

El pla també preveu fer un avantprojecte per a la implantació d’un espai escènic a l'aire lliure a la plaça d'Anton Borrell, un indret on tradicionalment s'hi ha programat espectacles. 

Finalment, s'estudiaran altres propostes de millora del parc i la quantificació econòmica de les actuacions.

El nou espai escènic

Un dels punts més importants que preveu  al reforma del parc és la creació d'un espai multifuncional a l’aire lliure apte per a espectacles programats (i d’altres d’espontanis) de música, dansa, teatre... Un espai molt versàtil que tingui en compte els usos actuals del parc (actes de la Festa Major, implantació del circ...) i també els usos futurs (actes culturals de les escoles, de les nombroses entitats culturals de la ciutat...). L'espai haurà de continuar sent un parc i no un auditori, ja que es conceb com un espai àgora de trobada el més natural possible.

Pel que fa als accessos, l’espai escènic haurà de poder tancar-se davant certs esdeveniments, però ha de seguir sent públic i obert en absència d’actuacions i permetre l’expressió espontània de la ciutadania.

L’espai escènic ha de comptar amb condicions arquitectòniques favorables per a la promoció de la cultura des de l’espai públic. Haurà d’incloure una dotació mínima de serveis (lavabos públics, un petit magatzem i un camerino) amb un sostre màxim de 150m² i la connexió a les instal·lacions de clavegueram, aigua potable, electricitat, telecomunicacions...

Finalment el Pla d'Acció recomana conservar l’arbrat en bon estat, a diferència de la pèrgola amb els serveis actuals que és enderrocable i esdevé emplaçament de projecte.

L'encarrec d'assistència tècnica té un import de 14.080 euros.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: