Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls vol transformar l'entorn de Sant Francesc, una de les principals entrades a la ciutat amb alta densitat de trànsit

Un equip d'Arquitectura de la URV dissenyarà en sis mesos una nova imatge per aquest àmbit on hi ha el Pius Hospital

Imatge de la denominada 'porta de Sant Francesc' de Valls, un espai que es vol transformar urbanísticament Imatge de la denominada 'porta de Sant Francesc' de Valls, un espai que es vol transformar urbanísticament NÚRIA TORRES / ACN
Urbanisme ACN
Dimecres, 03 Febrer 2021 13:36

L'Ajuntament de Valls vol transformar l'entorn de la plaça de Sant Francesc, un dels accessos d'entrada a la ciutat i on s'hi dona una alta densitat de trànsit. En aquest punt s'hi troba el Pius Hospital. També connecta amb el centre històric. És un àmbit on hi conflueixen l'antiga muralla medieval i una església en desús i, la vegada, hi discorre un dels torrents de la ciutat. "No serà un rentat de cara, serà una transformació global", diu la regidora d'Urbanisme, Sònia Roca. L'Ajuntament ha encarregat a un equip d'investigadors de l'Escola d'Arquitectura de la URV que dissenyi propostes de futur de l'àmbit. L'objectiu és disposar en sis mesos de la futura imatge de la denominada com la Porta de Sant Francesc.

El Centre de Recerca Urbana del Camp, adscrit a l'Escola d'Arquitectura de Reus de la URV, fundat el 2016, analitzarà l'entorn de la plaça de Sant Francesc i plantejarà les solucions per revitalitzar aquest entorn i consolidar el seu paper estratègic. "És una zona d'alta complexitat urbana", ha reconegut l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré.

Es tracta d'un dels punts d'entrada a la ciutat, venint de la carretera de Barcelona, on s'hi concentren des d'equipaments bàsics, com l'hospital i un pàrquing, a edificis patrimonials, com l'església de Sant Francesc, passant per immobles particulars, un restaurant, un petit parc públic i l'entorn verd del torrent del Catllar, que se salva amb un pont.

"És per tots aquests elements que cal abordar-ho de manera integral i aquest estudi serà el primer pas per a aquest projecte de ciutat", ha afegit l'alcaldessa. "Hi ha molts problemes d'accessibilitat", afegeix la regidora d'Urbanisme. L'objectiu és dibuixar una nova imatge urbana renovada d'aquest punt d'accés a la ciutat, a la zona sud.

Posteriorment, s'abordarà la transformació de l'espai, per fases. L'Ajuntament, que iniciarà de forma imminent unes obres de restauració a l'antiga església i convent, va pensar que calia anar més enllà i actuar en tot l'entorn de Sant Francesc. Amb tot, no es contemplen enderrocs més enllà dels ja previstos al tram d'antiga muralla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: