Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Espluga de Francolí demana que s'ampliï la capacitat hidràulica del pont de la Font Baixa

Proposa millorar la topografia exterior, ampliar l’obertura del pont o substituir-lo per un de nou, entre d’altres

Tasques d'arranjament del pont de la Font Baixa a l'Espluga de Francolí malmès per una riuada a finals d'octubre del 2019 Tasques d'arranjament del pont de la Font Baixa a l'Espluga de Francolí malmès per una riuada a finals d'octubre del 2019 AJUNTAMENT DE L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ
Urbanisme ACN
Dimarts, 28 Juliol 2020 19:50

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha demanat al Govern de la Generalitat que s'ampliï la capacitat hidràulica del pont de la Font Baixa. Arran de la riuada del 22 d’octubre del 2019, el consistori ha posat en coneixement de les diferents administracions la problemàtica de la infraestructura, que, al seu parer, no té capacitat per engolir tota l’aigua en una situació extrema com aquella. L'equip de govern municipal fa un seguit de propostes que passen per millorar la topografia exterior, ampliar l’obertura del pont o substituir-lo per un de nou, entre d’altres.

Després de la riuada de l'any passat, l'Ajuntament va demanar a l’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que analitzés la capacitat hidràulica del pont. L'estudi determina que és òptima per a períodes de retorn de 10 i 50 anys, però no per a retorns de 100 anys. En retorns de 500 anys l’aigua supera la calçada del pont en 1,60 metres. Així, el consistori alerta que la poca capacitat del pont afecta zones properes, fins al punt que zones urbanes no inundables segons el planejament urbanístic ho acaben essent.

L'Ajuntament ha posat l'estudi en coneixement de la Generalitat hi ha plantejat diferents opcions per arranjar la situació, com ara millorar la topografia propera del pont per facilitar el curs de l’aigua, ampliar-ne l’obertura o substituir-lo per un de nou, entre d’altres. L’ACA i el Departament de Territori i Sostenibilitat estudiaran ara diferents opcions per millorar la capacitat hidràulica del pont.

L’Ajuntament de l’Espluga també coordina les feines de recuperació de les zones més afectades per la riuada a la llera del riu Francolí i també del riu Milans i riu Sec. A més, han continuat les obres a la zona del Pont de la Palanca i de l’Avinguda Catalunya. El Consell Comarcal treballa en la recuperació del col·lector, una obra que es preveu acabar en les properes setmanes. També s’han fet accions de millora en algunes zones de l’entorn com la Font Major.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: