Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dilluns s'inicien les obres de remodelació del centre de Coma-ruga

El Projecte Feder té com a objectiu la reordenació i millora de l’espai urbà del centre del barri marítim del Vendrell

El dilluns 8 de juny es tancarà la Plaça dels Germans Trillas per les obres d’urbanització previstes al Projecte Feder El dilluns 8 de juny es tancarà la Plaça dels Germans Trillas per les obres d’urbanització previstes al Projecte Feder AJUNTAMENT DEL VENDRELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 04 Juny 2020 19:20

El proper dilluns dia 8 de juny es tancarà la Plaça dels Germans Trillas per les obres d’urbanització previstes al Projecte Feder. Aquest projecte té com a objectiu la reordenació i millora de l’espai urbà del centre de Coma-ruga. Les obres començaran per la plaça i posteriorment s’actuarà al voltant del llac, amb la restauració de l’estructura arquitectònica que l’envolta, i a l’entorn immediat de l’edifici Tabarís. Aquesta obra d’urbanització inclou la renovació total dels paviments, dels serveis urbans soterrats, l’enjardinament, la senyalització i el mobiliari urbà.

Per una Coma-ruga més amable i atractiva per a veïns i visitants

Un dels objectius principals d’aquest projecte d’urbanització és recuperar el centre de Coma-ruga per a la ciutadania, perquè esdevingui un espai renovat atractiu per als veïns i veïnes, i visitants, per al desenvolupament d’activitats d’oci i per a la implantació d’activitats econòmiques. Alhora, la intervenció pretén pacificar aquest espai central prioritzant la mobilitat a peu i en bicicleta enfront el transit de vehicles.

Amb aquestes obres, també es vol millorar i donar continuïtat a la connexió entre el centre urbà i el passeig marítim i, al mateix temps, potenciar i recuperar els valors naturals del territori on s’implanta el nucli urbà d'aquest barri marítim del Vendrell.

Les obres

En aquestes obres, s'utilitzaran materials que contribueixin a la reducció de la contaminació, com paviments que absorbeixen el CO2.

La redacció de projecte bàsic i executiu ha estat realitzada pel despatx d’enginyers SBS Simón i Blanco S.L.P. i l’obra s’ha adjudicat a la UTE Voltes Connecta-Voltes. El projecte Feder s’ha d’executar abans de final d’aquest any per complir les condicions de la subvenció i el seu pressupost és de 992.067,99 euros, IVA inclòs.

Recuperació d'elements patrimonials

Aquesta actuació inclou també la recuperació de tres elements patrimonials emblemàtics: la restauració de l’estructura arquitectònica de l’Estany, de la Font del Roserar i de l’espai adjacent a la deu. Aquests treballs han estat adjudicats a la UTE Lesena, Servei Integral al Patrimoni SLU - Alfi Biocons SL, per un import 72.982,20 euros, IVA inclòs.

El Feder de Coma-ruga, a més d’aquesta obra d’urbanització, inclou també la rehabilitació de l’edifici del Tabarís, projecte que en aquests moments està en fase de redacció.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: