Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Justícia reprèn les obres del Centre Obert de Tarragona i les reformes en sis seus judicials

Els treballs, que van quedar aturats per la covid-19, continuen amb protocols per protegir els operaris

Imatge d'arxiu de maquinària treballant al solar del futur Centre Penitenciari Obert, al Parc Francolí de Tarragona Imatge d'arxiu de maquinària treballant al solar del futur Centre Penitenciari Obert, al Parc Francolí de Tarragona ARXIU / ACN
Urbanisme ACN
Dimarts, 12 Mai 2020 11:49

El Departament de Justícia ha reiniciat la construcció del futur Centre Obert de Tarragona i les obres de reforma en sis edificis judicials, que van quedar aturades per tal de reduir l'activitat i limitar el risc de propagació de la covid-19. Segons informa Justícia, en les obres que es reprenen aquesta setmana els professionals de la construcció no mantenen cap contacte amb persones alienes a l'obra, ja sigui per a la rehabilitació o per a la construcció de nous equipaments.

Les obres del futur Centre Obert de Tarragona van quedar aturades en la fase de moviment de terres i fonamentació al solar del carrer de l'Arquebisbe Pont i Gol, entre la comissaria de la Guàrdia Urbana i la comandància de la Guàrdia Civil. És un equipament amb una inversió de 9,5 milions d'euros que havia d'estar acabat l'estiu de l'any que ve. Tindrà una superfície de 6.120 metres quadrats i una capacitat per a 146 persones en tercer grau penitenciari.

Obres de rehabilitació als jutjats

A més, Justícia posa en marxa els treballs de rehabilitació temporalment suspesos en sis edificis judicials. Es reprenen les obres de remodelació, reforma i climatització dels jutjats de Sant Feliu de Llobregat, valorades en un milió d'euros; i les dels jutjats de Rubí, que suposen més de 600.000 euros d'inversió en la seu principal i en altres dependències de la ciutat.

També es reinicien els treballs de reforma i d'eliminació de barreres arquitectòniques a la seu dels Serveis Territorials a Lleida, on s'invertirà més de mig milió d'euros, i les de l'edifici judicial del Canyeret, també a la capital del Segrià, per modernitzar el centre de transformació elèctrica d'aquest equipament.

Al Palau de Justícia de Tarragona continuaran les reformes per a la millora de les instal·lacions de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC). Per últim, es podran iniciar les obres als jutjats de Tremp, que estaven a punt de començar quan es va iniciar el confinament.

En totes les obres se seguirà el protocol establert enfront del risc d'exposició al SARS-CoV-2, que seguiran tant el contractistes com la resta d'empreses que intervinguin per garantir les condicions de protecció dels treballadors davant la covid-19, segons Justícia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: