Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus adjudica la construcció del Centre Social El Roser

L'equipament donarà un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones amb la creació de nous serveis

Imatge d'arxiu de l'edifici que acollirà el Centre Social El Roser Imatge d'arxiu de l'edifici que acollirà el Centre Social El Roser CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dilluns, 02 Març 2020 10:59

L’Ajuntament de Reus ha adjudicat a l'empresa Vesta Rehabilitación SL el contracte per a la construcció del Centre Social El Roser, l’equipament que donarà un impuls a les polítiques municipals d’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta per programes existents com la gestió alimentària, l’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat social i el Pla Local d’Inclusió Social. El pressupost d'adjudicació és d'1.859.362,78 (IVA inclòs).

La inversió en el nou equipament social és un dels contractes de més valor econòmic que l’Ajuntament licita en els darrers anys. El termini d’execució de les obres previst en el plec de condicions de la licitació és de 12 mesos a partir de la signatura del contracte.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, afirma: "el Centre Social El Roser serà un equipament de referència. Donarà un impuls a l’atenció a les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta de programes prioritaris. És un projecte social, fet amb visió social; i representa un pas de gegant de projectes d’èxit que tenim en marxa".

La inversió, prevista en el pressupost municipal de 2019, contempla l’execució de tot el projecte de manera conjunta.

Els serveis

Un cop completat, el centre inclourà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on s’hi traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social i on s’hi ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions.

El projecte arquitectònic planteja la rehabilitació d’edifici, format per tres blocs diferenciats, i cadascun d’ells amb un programa totalment diferent: un inclou la zona de cafeteria/menjador social, cuina i emmagatzematge d’aliments de la cuina; el segon, el rebost solidari, el punt de gestió di distribució d’aliments i el servei acollida de les persones sense sostre; i el tercer, les oficines d’administració i de l’associació de veïns del barri.

El Centre Social el Roser acollirà els espais següents: Menjador social/cafeteria, cuina, zona d’espera i recepció, rebost solidari, magatzem/espai per a mercaderies, accés i altres serveis del servei d’acollida per a persones sense sostre, dormitoris d’homes i dones, i patis, accés espai administratiu i sala polifuncional/associació de veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: