Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Càmping Trillas Platja Tamarit diu que les obres que qüestiona la fiscalia són legalitzables amb la normativa vigent

L'empresa veu "diferències en la interpretació" del text legal i nega la comissió de cap delicte

Imatge d'arxiu del Càmping Trillas Platja Tamarit Imatge d'arxiu del Càmping Trillas Platja Tamarit ARXIU / INFOCAMP
Urbanisme ACN
Dimecres, 18 Desembre 2019 13:56

El Càmping Trillas Platja Tamarit, a Tarragona, nega la comissió de cap delicte ecològic o contra l'ordenació del territori en les obres que va fer entre els anys 2013 i 2015, i que la fiscalia considera il·legals. Segons assenyala l'empresa en un comunicat, aquelles actuacions són "perfectament legalitzables" d'acord amb la normativa vigent, segons la qual "es permeten obres de millora, modernització i consolidació" com les que el fiscal vol enviar a judici. Segons el càmping, l'expedient penal es va iniciar "només uns dies abans" de la darrera modificació del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner (PDUSC), l'any 2014. Per això, l'empresa veu en aquest cas "diferències en la interpretació de la normativa urbanística".

El Càmping Trillas Platja Tamarit nega que la intervenció s'hagi efectuat en zona forestal i apunta que la qualificació urbanística d'aquest espai com a càmping es remunta als anys 70. Segons l'empresa, les obres -que van consistir en la substitució de la tanca i l'adequació i millora de talussos i vials preexistents-, es van fer dins el recinte del càmping i no van generar cap dany a l'àrea boscosa ni al medi ambient.

"Disposem d'informes pericials i estudis detallats de l'espai amb els quals acreditarem que té tot el sentit autoritzar aquestes obres de manteniment i millora d'acord amb l'esperit de la legislació actual; entenem que la incoació de l'expedient sobrevé per una falta d'actualització a la normativa urbanística emanada de la modificació del PDUSC", exposa la propietat del Trillas Platja Tamarit en el comunicat.

Reacció a un escrit de la fiscalia

L'empresa s'ha pronunciat després que la fiscalia difongués dimarts l'escrit d'acusació on demana demana tres anys de presó i més de 12.000 euros de multa per al propietari del Càmping Trillas de Tamarit, acusat de fer unes obres d'ampliació il·legals en sòl no urbanitzable. La fiscalia el responsabilitza d'un suposat delicte contra l'ordenació del territori, d'un delicte ecològic i de desobediència per no atendre les diverses ordres de paralització que van fer-li els Agents Rurals.

Segons el fiscal de Medi Ambient, l'empresa va aixecar talussos, va eixamplar camins i va desforestar bosc en sòl no urbanitzable. "Les obres es van fer sense cap tipus d'autorització, que tampoc no haguessin pogut obtenir, ni de projecte tècnic", conclou el ministeri públic, el qual també sosté que el sòl on es van fer les obres està catalogat com a no urbanitzable costaner i no eren legalitzables. El cas es resoldrà als jutjats penals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: