Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou preveu iniciar la conversió en zona de vianants de Carles Buïgas a l’octubre de 2020

Les persones assistents en la darrera reunió del procés de participació ciutadana han decidit la data d’inici de les obres de la primera fase, que comprèn el tram des de l'avinguda d'Andorra fins el carrer de Murillo

Imatge virtual de la futura renovació integral i conversió en zona de vianants del carrer Carles Buïgas de Salou Imatge virtual de la futura renovació integral i conversió en zona de vianants del carrer Carles Buïgas de Salou AJUNTAMENT DE SALOU
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 10 Setembre 2019 11:42

La renovació integral i conversió en zona de vianants del carrer Carles Buïgas de Salou podria començar l’octubre de 2020, segons es desprèn de la la darrera reunió del procés de participació ciutadana que es va iniciar l’any 2016 respecte el projecte de renovació i ordenació d'aquest àmbit. En aquesta última sessió, celebrada el passat 5 de setembre, les persones participants van decidir, votant a mà alçada, la data d’inici de les obres de la primera fase, que comprèn el tram des de l'avinguda d'Andorra fins el carrer de Murillo.

L’alcalde, Pere Granados, que va assistir a aquesta sessió, ha volgut comptar amb l’opinió de la ciutadania “per dur a terme la important millora urbana en l’àmbit d’aquesta avinguda, per convertir-la en un dels principals eixos turístics fonamentals de Salou”.

             Sessió de participació ciutadana celebrada el dia 5 de setembre: 

reunió participació Carles Buigas

La renovació i conversió de la zona lúdica i turística

Cal dir que la renovació integral i conversió en zona de vianants d'aquesta avinguda també inclou trams dels següents carrers que conflueixen a l’avinguda: Terol, Murillo, Pau Vila, Priorat, Fra Juniper Serra, Pompeu Fabra, Torremolinos, Vendrell, Ramon Llull, Valls, Amposta, Montblanc, Passatge Dr. Pigem i Bilbao.

Amb una llargada d’aproximadament un quilòmetre, l’Avinguda Carles Buïgas és la prolongació natural del Passeig de Jaume I i l’encarregada d’enllaçar-lo amb l’entorn de la Platja dels Capellans i vertebrar, per tant, el Barri Est de Salou. La posició relativa d’aquest barri respecte el mar i el centre de la ciutat el converteix en una de les zones de màxim ús turístic del municipi, del qual l’Avinguda Carles Buïgas n’esdevé l’eix central i organitzador.

L’activitat principal que s’hi desenvolupa, tant en la pròpia avinguda, com en la majoria dels carrers adjacents, està relacionada amb l’oci lúdic i turístic: hotels, apartaments, restaurants, bars, etc. Segons ha manifestat l’alcalde de Salou, Pere Granados, “hem d’anar recuperant espai de les rodes a favor de les persones, tant residents com visitants”.

El projecte parla de la necessitat de fraccionar el treball en dues fases, que responen a les dues ànimes que, d’alguna manera, presenta l’avinguda.

Trobar l'equilibri entre vianants, residents, comerciants i visitants

A més de zona de vianants, és voluntat municipal implantar un model d’urbanització que aporti valors afegits a la zona, que millori la imatge urbana, que satisfaci les necessitats dels residents, que millori el seu atractiu en vistes als comerços, restaurants i altres activitats existents, i que, en definitiva, converteixi l’àmbit en un dels referents de l’activitat turístic-comercial del municipi, incrementant la centralitat de l’avinguda dins l’estructura urbanística de la ciutat i ampliant, significativament, els residents permanents. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “aquesta reconversió permetrà generar un espai inmens de connectivitat transversal per als vianants”.

Finalment, el batlle ha mostrat la seva “disponibilitat a continuar escoltant l’opinió i les propostes veïnals per tal de culminar la important millora urbana en l’àmbit de l’avinguda Carles Buïgas de Salou, eix turístic fonamental del municipi”.

A la reunió es van tractat els següents temes: accessos, circulació de vehicles de càrrega i descàrrega, dimensions del carrer i distribució del mateix segons els elements urbans (arbrat i acabats, terrasses, elements de confort, com bancs), il·luminació, pavimentació i senyalització, canalització d’aigües pluvials, etc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: