Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls aprova la reforma de la Rambla del Passeig President Tarradellas

El nou arbrat garantirà l'ombra a la part central de tot el passeig del barri del Fornàs / També es farà un nou enjardinament i s'eliminaran barreres arquitectòniques en els passos de vianants

L'Ajuntament de Valls ha aprovat la rehabilitació de la rambla principal del Passeig Tarradellas, entre la zona d’esports urbans i la comissaria dels Mossos d’Esquadra L'Ajuntament de Valls ha aprovat la rehabilitació de la rambla principal del Passeig Tarradellas, entre la zona d’esports urbans i la comissaria dels Mossos d’Esquadra AJUNTAMENT DE VALLS
Urbanisme Redacció Infocamp
Diumenge, 05 Mai 2019 14:22

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Valls ha aprovat, de manera inicial, la reforma integral de la rambla de la principal avinguda del barri del Fornàs, el passeig President Tarradellas. La nova urbanització de la rambla central del passeig, amb una inversió de 239.000 euros IVA inclòs, contempla com a punt principal garantir l’ombra als vianants. La proposta tècnica, vol generar d’aquesta manera un passeig més amable i agradable per aquesta avinguda de gairebé mig quilòmetre que enllaça la zona d’esports urbans i la comissaria dels Mossos d’Esquadra amb el Centre Esportiu Municipal El Fornàs i que és la via urbana de més longitud i més ample del barri.

Nou arbrat

Així, a tot el passeig s’hi plantarà nou arbrat que, tant per la col·locació com pel tipus d’arbre, assegurarà que a la zona central estigui protegida del sol, sobretot durant els mesos d’estiu, una de les principals demandes dels veïns del Fornàs. L’arbrat actual que hi ha al passeig President Tarradellas no és l’adequat a la zona, ja que en la seva majoria són espècies de ribera que requereixen molta aigua i substrat. Per aquest motiu, els arbres actuals, alguns d’ells malalts o bé de dimensions insuficients, no asseguren l’ombra al passeig. La vuitantena d’arbres nous que es plantaran seran més adequats a les característiques de l’àrea i, a més, es plantaran d’una manera més contínua, a uns 6 metres l’un de l’altre, i situats estratègicament a banda i a banda de la rambla i a la seva zona més central, per protegir del sol i generar ombra precisament a la part del mig reservada al passeig dels veïns. Les obres inclouen la instal·lació d’un nou sistema de reg per al nou arbrat i zones enjardinades.

A la vegada, també es reformaran les diferents puntes de la rambla, en concret enjardinant i creant zones verdes a les diferents cruïlles del passeig, en una millora de l’espai urbà dissenyat per fer més agradable aquesta important via del barri del Fornàs. Un dels punts que es vol resoldre en el projecte és la delimitació de les zones actuals de sauló. El pendent del passeig provoca que, en episodis de pluja o de vent, l’arena desaparegui i es formin escorrenties i clots en diversos punts de la rambla central. Així, el projecte, tot i mantenir zones de terra, les delimita i, a més, crea noves àrees amb paviment colat o foradat que permet el creixement de gespa.

Eliminació de barreres arquitectòniques i nou enllumenat

Un altre dels punts de millora són els passos de vianants que uneixen la rambla central amb els laterals del passeig Tarradellas. Tots s’adaptaran a normativa, en primer lloc, fent-los a nivell i eliminant barreres arquitectòniques, però també s’hi instal·larà paviment amb una rugositat diferenciada per indicar a persones invidents que es troben a prop d’un pas de vianants.

D’altra banda, tot i que la modernització de l’enllumenat al passeig no forma part d’aquest projecte, l’Ajuntament ja ho ha previst en el marc del projecte de renovació total que s’efectuarà a tot el barri. El projecte de millora de l’enllumenat, amb la instal·lació de punts de llum amb tecnologia Led, ja s’ha aprovat definitivament. Amb una inversió de 200.000 euros es renovaran 246 punts de llum a tots els carrers del barri, entre ells el del passeig President Tarradellas, i s’instal·laran nous quadres elèctrics per garantir el servei de manera més eficient. El nou enllumenat Led augmentarà la sensació d’il·luminació a la via pública amb major eficiència ambiental i reduint els costos energètics en prop d’un 80%.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: