Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Llum verda al pla de millora urbana del sector L’Aigua al Coll de l’Hospitalet de l’Infant

Amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, la mesura s’ha aprovat en la darrera sessió plenària, a més d'una moció a favor de la gestió cinegètica de la caça

Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant Imatge de la darrera sessió plenària de l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 02 Mai 2019 16:40

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat, definitivament, el Pla de millora urbana del sector l’Aigua al Coll de l’Hospitalet de l’Infant, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (PSC, PdeCAT, ERC, PP i FIC). El document de planejament urbanístic determina els criteris generals de desenvolupament d’aquesta zona propera a la platja, que es va començar a edificar fa dècades al final de la Via Augusta de l’Hospitalet de l’Infant i que actualment no disposa de serveis bàsics. Alhora, també desplega el Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), de manera que proporciona la visió conjunta de la urbanització.

El Pla de millora urbana incorpora la majoria de les aportacions incloses en les vuit al·legacions rebudes durant el període d’informació pública del document. Sobre la base d’aquest Pla, l’empresa encarregada de redactar-lo, Urban Design Lab ZFA, S.A.P., elaborarà els altres dos documents tècnics i jurídics que permetran saber el cost real del desenvolupament urbanístic del sector de L’Aigua al Coll de l’Hospitalet de l’Infant.

Per explicar les fases del procediment, el consistori ha mantingut diverses reunions amb els propietaris als quals afectaran. L’objectiu final és solucionar la situació de manca de serveis que pateixen els veïns d’aquesta zona, com ara d’enllumenat, d’aigua, de clavegueram, de carrers, etc.

Aprovada una moció a favor de la gestió cinegètica de la caça

En la darrera sessió plenària, també s’ha aprovat per unanimitat la moció a favor de la gestió cinegètica de la caça presentada per les dues societats caçadores del municipi. D’aquesta manera, el Ple de l’Ajuntament ha acordat “dotar a les societats de caçadores del municipi dels recursos econòmics, mitjans materials i de suport” amb la finalitat de “seguir una gestió cinegètica adequada, detecció i prevenció de malalties de la fauna salvatge, manteniment d’un cens dels animals cinegètics acurat, recuperació d'antics corriols o camins i fonts naturals d'aigua, treballs de camp per la conservació mediambiental o altres activitats que pugui requerir aquesta corporació o el Departament de Medi Natural de la Generalitat”.

El consistori també s’ha compromès a "col·laborar per tirar endavant projectes comuns que ajudin a mantenir la conservació de la biodiversitat del medi natural i dels ecosistemes". A més, aquests acords es traslladaran al Govern de la Generalitat, als grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la Federació Catalana de Caça.

D’altra banda, a l’inici de la sessió plenària, ha tingut lloc el sorteig dels integrants de les meses electorals de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant en les eleccions municipals i al Parlament Europeu del pròxim 26 de maig.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: