Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L’Ajuntament de Calafell farà algunes obres a la tardor perquè no afectin la temporada turística

La decisió inclou la reconstrucció de la vorera nord del Passeig Marítim a Segur i la remodelació de la plaça del carrer de Mar, al Poble

Entre les obres hi ha la remodelació de la plaça del carrer de Mar, al nucli del Poble Entre les obres hi ha la remodelació de la plaça del carrer de Mar, al nucli del Poble AJUNT. DE CALAFELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Dissabte, 16 Març 2019 18:23

L’Ajuntament de Calafell ha anunciat que ajorna a la tardor l’inici de dues obres importants, per tal que no afectin de ple la temporada turística. Es tracta de la reconstrucció de la vorera nord del Passeig Marítim a Segur i de la remodelació de la plaça del carrer de Mar, al nucli del Poble.

La renovació de la vorera nord del Passeig a Segur ja està adjudicada. Però és una obra que tindrà una durada de sis mesos i, començant avui mateix, no acabaria fins a mig setembre. Són, a més, uns treballs amb una important afectació a la via pública.

La remodelació de la plaça del carrer de Mar està a punt d’adjudicar-se. És una obra menys complexa, però d’iniciar-se ara impediria la realització de diverses activitats organitzades en les properes setmanes pel teixit comercial i social del nucli del Poble. És el cas, per exemple, del Mercat Romà que es farà per Setmana Santa.

La vorera nord del Passeig a Segur

Recordem que la vorera nord del Passeig Marítim a Segur pateix importants despefectes causats per l’arbrat i el mal estat de les conduccions soterrànies d’aigua i clavegueram. El projecte preveu renovar les conduccions subterrànies d’aigua i clavegueram, perquè les actuals tenen moltes pèrdues que provoquen l’enfosament de la vorera. A més, les noves canonades tindran un recobriment especial anticorrosiu, ja que la zona té una alta salinitat per la seva proximitat al mar. A més, es connectaran les conduccions del Passeig Marítim amb les dels carrers transversals perquè l’aigua circuli i no s’entolli en els trams terminals.

 

Passeig Marítim Segur

Pel que fa a l’arbrat, s’aplicarà la solució d’escocells més grans, ja que els actuals, molt petits per al tipus d’arbres plantats, fan que les arrels siguin molt superficials i aixequin la vorera. I la nova pavimentació tindrà la mateixa imatge que el tram que patia la mateixa problemàtica i que va ser arranjat l’any 2011.

A més, es renovarà l’enllumenat i s’aprofitarà l’obra per posar al dia els elements d’accessibilitat (guals de vehicles, passos de vianants amb la vorera adaptada), ja que els actuals han quedat desfasats d’acord amb les normatives actualment vigents. La inversió total és de 1,6 milions d’euros. La Diputació de Tarragona aportarà 193.491,22 euros al finançament de l’obra, mitjançant el seu Pla d’Acció Municipal.

La plaça del carrer de Mar

La remodelació de la plaça del carrer de Mar completa la renovació d’aquesta via, un dels eixos de circulació bàsics del nucli del Poble. S’aprofitarà per tancar el pas soterrani que permet travessar l’antiga carretera. És un pas que ja no tenia sentit des que, fa 20 anys, es va inaugurar la variant de Calafell, i havia esdevingut un punt conflictiu. L’import de l’obra és de 161.225,75 euros.

 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: