Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un petit amfiteatre i més vegetació transformaran el parc de la Reconciliació de Tarragona en un nou espai lúdic

L’actuació té un cost de 165.000 euros i s’emmarca en el pla de millora dels parcs de la ciutat

Recreació del projecte previst pel parc de la Reconciliació de Tarragona Recreació del projecte previst pel parc de la Reconciliació de Tarragona CEDIDA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dimarts, 26 Febrer 2019 12:30

El Parc de la Reconciliació de Tarragona es convertirà en uns jardins que combinaran valors paisatgístics i lúdics. Amb la creació d’un petit amfiteatre, més vegetació i fent aquest espai accessible a les persones discapacitades, es pretén millorar l’experiència dels ciutadans i visitants en aquest parc de la ciutat. Es tracta d’una actuació que s’emmarca en el pla de millora dels parcs de la ciutat, impulsada per l’àrea d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona. Aquesta actuació en concret té un pressupost de 165.000 euros.

La primera de les actuacions que es farà és instal·lar una tanca perimetral que protegirà aquest espai verd, a tocar dels monuments històrics, com l’Amfiteatre. A continuació es farà una millora de la jardineria, degradada pel vandalisme i l’incivisme nocturn. La proposta, de la conselleria d’Espais Públics es basa a mantenir intacte l’essència del parc dotant-lo sis elements, incloent-hi la primera de les actuacions, ja esmentada.

La resta d’actuacions es materialitzen en fer d’aquest un recinte accessible a les persones discapacitades, condicionar tot el parc per millorar l’evacuació d’aigües pluvials, reformar la zona nord-est dotant al parc d’un petit amfiteatre per a activitats lúdiques vinculades, principalment, a la Casa de la festa, reformar i millorar el parc infantil i, per últim, potenciar la vegetació existent.

Imatge del projecte on es pot veure el que serà el petit amfiteatre construÏt al parc de la Reconciliació. CEDIDA

amfiteatre parc reconcilaicio

Una actuació “més important que a la resta de parcs”

“Hem construït i millorat divuit parcs i jardins de la ciutat”, ha explicat el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, que ha afegit que “un dels objectius és tancar per preservar-los del vandalisme”. En aquesta línia, Martín ha destacat el cas del Parc Saavedra, on es va millorar la vegetació, es van incrementar el nombre de jocs infantils i es va crear un circuit intern per a bicicletes, segons ha detallat el conseller. “Fa un parell de setmanes vam tancar el parc de Monestir de Poblet i el de la plaça Pompeu Fabra, i els pròxims dies tancarem la plaça Josep Roig i Raventós”, ha afegit.

El darrer parc que es preservarà amb una tanca perimetral serà, precisament, el parc de la Reconciliació. “Ara bé, en aquest cas l’actuació serà més important que a la resta dels parcs, a causa de la seva proximitat amb el conjunt monumental de Tarragona, la qual cosa el fa parada de la major part dels autobusos que porten als creueristes al centre de la ciutat”, ha apuntat Martín.

La transformació d’aquest parc s’iniciarà en una primera fase –el tancament perimetral del parc– abans de l’estiu. La segona fase, consistent en la millora de l’accessibilitat, les conduccions de l’aigua, la construcció del petit amfiteatre, la millora del parc infantil i la vegetació, estarà llesta durant el segon semestre d’aquest any. El pressupost de l’obra és de 165.000 euros –40.000 euros la tanca perimetral, 100.000 euros la millora integral del parc i 25.000 euros es destinaran a reformar el parc infantil–.

Uns jardins construïts l’any 1943

Els Jardins de la Reconciliació tenen una superfície de 3.500 metres quadrats. Aquest parc es pot considerar l’únic representant de la jardineria pública de mitjan segle XX a la ciutat, ja que gairebé no ha patit transformacions. Aquests jardins es van construir l’any 1943, amb el nom de ‘Glorieta de los Caídos’, un nom que es va conservar fins l’any 1979, quan el primer Ajuntament democràtic de Tarragona va canviar-lo per Parc de la Reconciliació. L’any 2000 es va reformar, enderrocant el monòlit franquista existent, sent substituït pel Monument a Tales de Milet, obra de Lluís Saumell. La darrera remodelació, de l’any 2009, va suposar una modernització de les instal•lacions i una optimització en el consum d’aigua.

Previsió de nous parcs
En el marc del pla de millora dels parcs de la ciutat, la conselleria d’Espais Públics té previst construir, reformar i/o ampliar sis parcs infantils més: el de la plaça Verdaguer, el del Banc d’Espanya, el del carrer Riu Montsant del Pilar, el de la plaça Catalunya de Sant Pere i Sant Pau, el de la plaça de la Font de Bonavista i el de la plaça Josep Roig i Raventós.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: