Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Reus restaurarà la font del 1779 que hi ha al centre de la plaça de la Sang

Ho ha anunciat l'alcalde, Carles Pellicer, durant una visita a les obres de reforma de la plaça, que es troben al 50% d'execució

L'Ajuntament té previst executar obres de restauració de la font que hi ha al centre de la plaça; un element patrimonial del 1779. El projecte també preveu que torni a rajar aigua de la font L'Ajuntament té previst executar obres de restauració de la font que hi ha al centre de la plaça; un element patrimonial del 1779. El projecte també preveu que torni a rajar aigua de la font REUS.CAT
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 14 Febrer 2019 16:12

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor d’Urbanisme, Marc Arza, han visitat aquest dijous 14 de febrer les obres de reurbanització de la plaça de la Sang, que han arribat al 50% de la seva execució. El projecte engloba la remodelació de la plaça, el carreró de la Puríssima Sang i el carrer d’Arnavat i Vilaró, i resol tant l’estat d’envelliment que actualment presenten els vials com els problemes de circulació, amb una nova reordenació que eixampla al màxim l’espai destinat als vianants.

L’execució de les obres té un pressupost d’adjudicació de 492.008,02 euros (IVA inclòs), i va a càrrec de l’empresa Auxiliar de Firmes y Carreteras SA.

                               Visita d'obres de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer: 

Pellicer visita obres Sang

L’alcalde ha confirmat que, d’acord al calendari previst i al ritme actual de les obres, la reforma de la plaça, del carrer d’Arnavat i Vilaró i del carreró de la Puríssima Sang estaran a punt pels actes tradicionals de la Setmana Santa. Després de festes s’executarà la reforma del tram del raval del Pallol.

Restauració de la font

Durant la visita d’obres, l’alcalde ha anunciat que l’Ajuntament té previst executar obres de restauració de la font que hi ha al centre de la plaça; un element patrimonial datat al 1779. El projecte de restauració també preveu que torni a rajar aigua de la font.

Espai per a vianants

A grans trets, la plaça de la Puríssima Sang passarà a ser un espai bàsicament per vianants; el carreró de la Puríssima Sang es converteix en un carrer a un sol nivell, amb prioritat pels vianants; i el carrer d’Arnavat i Vilaró amplia voreres i elimina tot l’aparcament actual.

El nou disseny de la plaça reorganitza l’esquema de circulació existent: tant l'espai destinat a la circulació de vehicles com el de vianants se solucionen a un sol nivell; s’amplia l’espai destinat a vianants fins eliminar qualsevol possibilitat d’aturada o aparcament (les úniques excepcions són dues zones per a carrega i descarrega que es mantenen), i es restringeix l'entrada al carreró de la Sang mitjançant una pilona extraïble.

                                      Imatge virtual de la futura plaça de la Sang: 

Pl sang Reus virtual

La circulació de vehicles estarà en tot el recorregut acompanyada de pilones, bancs i jardineres mòbils per evitar l'aparcament descontrolat. El projecte preveu la ordenació del trànsit d’acord als criteris del departament de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana.

Pel que fa al la pavimentació i mobiliari, el nou disseny mantindrà una estètica i característiques coherents amb les obres realitzades recentment a l’entorn: es manté la continuïtat de materials amb l’obra feta als ravals i a la sortida dels carrers del nucli antic; mentre que a la plaça de la Sang es manté la coherència però amb una imatge singular donat el seu caràcter emblemàtic.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: