Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El passeig de Miramar de Torredembarra estrena un tanc de laminació per evitar inundacions

El dipòsit d'aigües s’aprofitarà també per a regar zones verdes i netejar carrers

Imatge d'una zona del passeig després de l'actuació Imatge d'una zona del passeig després de l'actuació ANNA F. / AJ. TORREDEMBARRA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 07 Febrer 2019 18:44

Finalitza la conversió del pas soterrat de l’antiga N-340 (passeig de Miramar) a Torredembarra, situat a la cruïlla del carrer de Pompeu Fabra i carrer dels Pescadors, en un dipòsit soterrat que emmagatzema aigua de pluja, que actuarà com a tanc de laminació de tempestes.

El regidor d’aquesta àrea, Vale Pino, ha explicat que aquesta és una de les solucions previstes a la problemàtica que es generava en aquesta zona en episodis de pluges intenses, ja que aleshores les aigües circulaven per la superfície. Les obres han comportat la instal·lació d’una xarxa de captació d’aigües pluvials per assegurar el correcte funcionament del tanc, incloent la impulsió que permet el buidat del mateix a riera pública i un dipòsit de reserva per a les aigües de reg de les zones verdes, neteja viària i ús per a les diverses obres que realitza la brigada a la via pública.

Imatges d'una zona del passeig abans de l'actuació (ANNA F. /AJ. TORREDEMBARRA):

tanc laminacio torredembarra 3 tanc laminacio torredembarra 4

Les principals accions realitzades en aquestes obres han estat la conversió del pas soterrani en un tanc de laminació i un dipòsit de reserva d’aigües per a reg, neteja viària, neteja de col·lectors, i diverses obres (amassat de morters, neteja d’eines, etc...); la instal·lació d’una xarxa de captació de les aigües pluvials en superfície mitjançant embornals, reixes interceptores i les canalitzacions conseqüents; la construcció d’una estació de bombament i sistema de buidat del dipòsit a través d’una nova impulsió per tal d’abocar a llera pública; i la reurbanització de l’entorn on es trobava el pas inferior, amb la retirada de marquesines, l’anul·lació de reixes, la creació d’una gran jardinera en un dels costats on hi havia l’entrada al pas, la reposició de paviments, les reixes tràmex, etc.

El dipòsit resultant té un volum de 204,03 metres cúbics, dels quals 40,48 metres cúbics són del dipòsit de reg i 163,55 metres cúbics són del dipòsit de drenatge. El dipòsit de reg connecta amb una columna de càrrega d’aigua amb programari informàtic integrat per tal de controlar el consum que se’n fa d’aquesta aigua per part dels camions de neteja viària, entre altres. Cada usuari autoritzat disposa d’unes claus d’identificació amb xip magnètic que dona accés al sortidor d’aigua.

Imatge d'una zona del passeig despres de l'actuació (ANNA F. /AJ. TORREDEMBARRA)

tanc laminacio torredembarra 2

L’actuació ha comportat una inversió de 200.000 euros i ha estat executada per l’empresa Sorea, ja que està emmarcada en el projecte de millores tècniques i ambientals de les xarxes d’aigua potable i clavegueram que conté les inversions a realitzar pel concessionari fruit del contracte de concessió amb l’Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: