Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Revelen que la Diputació i l'Ajuntament de Tarragona volen construir un hotel i un restaurant de luxe a la Savinosa

La CUP s'oposa a la reforma plantejada i exigeix un projecte d'us públic per a l'espai, actualment abandonat

Imatge d'arxiu de l'antic preventori de la Savinosa Imatge d'arxiu de l'antic preventori de la Savinosa CUP
Urbanisme ACN
Dimecres, 06 Febrer 2019 14:43

La CUP ha revelat que la Diputació i l'Ajuntament de Tarragona planegen construir un hotel i un restaurant de luxe en el recinte abandonat de l'antic Preventori de la Savinosa. Els anticapitalistes han explicat que, després d'un any i mig d'intentar-ho sense èxit, han pogut accedir al projecte de reforma d'aquest espai que, lamenten, no tindrà un "projecte d'ús públic". El diputat provincial del a CUP, Edgar Fernàndez, ha retret l'"opacitat" de la Diputació, després d'haver-se assabentat per la premsa sobre la convocatòria d'un ple de l'ens provincial divendres per sol·licitar al consistori una modificació puntual del POUM per implementar el projecte. Per la seva banda, la regidora cupaire de Tarragona, Laia Estrada, ha qualificat de "complet despropòsit" el projecte.

Estrada ha explicat que l'antic Preventori de la Savinosa forma part de les “Grans Runes” de Tarragona, ja que porta dècades d'abandonament. Tot i entendre que era una urgència de desencallar l'habilitació d'aquest espai a la ciutadania abans que el recinte entrés en un estat ruïnós ha mostrat la seva estupefacció quan ha pogut comprovar que "el projecte de la Savinosa consta de tres propostes diferents, les quals només tenen en comú la construcció d'un hotel i un restaurant de luxe”. "Ni la Diputació ni l’Ajuntament tenen clar a què volen destinar aquell espai", ha reblat la regidora, tot recordant que el ple provincial no és per desenvolupar el projecte sinó per aconseguir permís per a la construcció.

La regidora Laia Estrada i el diputat provincial Edgar Fernàndez, aquest matí, al davant de la reixa del recinte abandonat: 

Laia Estrada i Edgar Fernández

"Motiven aquesta modificació dient que l’hotel podrà donar valor afegit al recinte, quan el que representa és una privatització, i a més a més elitització de l'espai", manifesta Estrada, tot recordant exemples de fracassos de privatització en la gestió d'immobles de la Diputació, en referència al dèficit que arrossega la plaça de Bous. També acusa el govern municipal de "modificar constantment el POUM per poder engegar projectes que atempten contra una planificació global de la ciutat i que només alimenta interessos privats, en comptes, d’utilitzar aquest espai per a usos ciutadans".

Els cupaires esperen poder tenir accés complert a l'expedient quan arribi a l'Ajuntament. Mentrestant, el diputat provincial de la CUP Edgar Fernández ha anunciat que votarà en contra d’aquesta sol·licitud de modificació puntual del POUM de Tarragona i exigirà explicacions al govern sobre la incertesa d'aquest projecte. Estrada ha avançat que treballaran una campanya d’oposició a aquest projecte per tractar-se de "polítiques urbanístiques en contra de la població".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: