Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Joan Sabaté, sobre el pont de Santa Oliva: “Estem davant d’una situació d’absoluta incertesa”

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona s'ha referit avui a la problemàtica del pont paral·lel d’entrada al municipi, que ha provocat una crisi de govern trencant el pacte entre el PSC i ERC

El pont principal d'entrada al nucli de Santa Oliva El pont principal d'entrada al nucli de Santa Oliva DIPUTACIÓ DE TARRAGONA
Urbanisme Eva Hidalgo
Dijous, 31 Gener 2019 13:45

Les obres per a l’adequació del pont de l’entrada, realitzades per la Diputació de Tarragona a Santa Oliva, estan produint un fort sacsejament en el municipi. Tot va començar amb la sol·licitud d’un dels membres del govern local del PSC de Santa Oliva a la Subdelegació del govern a Tarragona per tal que l’exèrcit espanyol fes un pont alternatiu a les obres realitzades en el pont principal d’entrada al municipi, que tenen una durada prevista fins al març, per tal d’evitar que els ciutadans haguessin de donar un tomb cap a Bellvei.

Així ho ha explicat avui Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol a Tarragona: “El dia 20 de desembre ens va arribar un correu del govern municipal de Santa Oliva explicant-nos la situació, i que a la vista del calendari d’execució de les obres el pont hauria de quedar tallat vàries setmanes, provocant un inconvenient de gran gravetat per a l’accés dels veïns a diferents serveis municipals”.

Arran d’aquesta problemàtica, la Subdelegació del govern va trametre la situació al Ministeri de Defensa de l’Estat per tal de valorar la possibilitat que l’exèrcit de terra espanyol pogués habilitar aquest pont provisional sobre la riera de Santa Oliva.

El passat 24 de gener l’alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, va enviar una sol·licitud conforme el requeriment de realitzar aquest pont paral·lel d’entrada a Santa Oliva. L’endemà, 25 de gener, enginyers de l’exèrcit i membres de la Subdelegació del govern de l’estat van fer una visita al municipi per tal d’elaborar un informe que va ser presentat dilluns, confirmant la possibilitat d’executar aquest pont alternatiu.

Durant el transcurs d’aquests fets la ministra de Defensa, Margarita Robles, es va posar en contacte amb l’alcalde de Santa Oliva, Josep Carreras, per tal de manifestar-li la total disponibilitat del ministeri per habilitar aquest pont secundari.

A hores d’ara, l’Ajuntament de Santa Oliva no ha fet cap petició d’acceptació conforme es tiri endavant el projecte per part de l’exèrcit espanyol, deixant una situació "d'absoluta incertesa".

Joan Sabaté, subdelegat del govern espanyol a Tarragona, durant la roda de premsa (Eva Hidalgo)

sabaté

“L’execució d’aquest pont aniria íntegrament a càrrec del Ministeri de Defensa, sense cap cost per a l’Ajuntament. Es desplaçaria una unitat de 40 homes per executar aquesta actuació. L’únic requeriment és que s’haurien d’adequar els accessos al pont que quedaria desplaçat aigües amunt de la riera, cosa que correspondria a l’empresa contractada per la Diputació de Tarragona per la realització de les obres d’accés del pont principal”. Sabaté també ha volgut afegir que “el Ministeri de Defensa ha ofert la seva possibilitat de col·laborar en les obres d’adequació per escurçar els terminis en la seva execució”.

Des de la Subdelegació del govern també retreuen la falta de resposta per part de la presidència de la Diputació de Tarragona per parlar sobre aquest tema. “La indeterminació o no voluntat per part de l’alcalde de Santa Oliva i la no corresponsabilització per part de la Diputació han portat a una situació on els principals perjudicats són els veïns. Si Santa Oliva no té el pont és perquè el seu alcalde no vol”, ha finalitzat Sabaté.

Aquest estira i ensorra entre la Subdelegació i l’alcalde de Santa Oliva, ha provocat el trencament del pacte de govern entre PSC i ERC, qui ara govern en minoria, a causa d’una falta de confiança provocada arran de la desentesa de l’alcalde amb la proposta de crear aquest pont alternatiu.

El municipi compta actualment amb dos camins d’entrada però que no tenen el vistiplau dels veïns, ja que suposen un greu perill per als autobusos escolars, els quals han de passar per un camí bastant rocambolesc.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: