Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Finalitzen les obres d’urbanització i millora de la plaça Major d’Altafulla

L’Ajuntament ha invertit 40.000€ a dur a terme una de les prioritats en l’enquesta ciutadana realitzada l’any anterior

La plaça Major d'Altafulla després de la finalització de les obres La plaça Major d'Altafulla després de la finalització de les obres LAIA MOLNÉ
Urbanisme Redacció Infocamp
Dilluns, 24 Desembre 2018 12:09

Aquesta setmana s’han donat per finalitzades les obres que es realitzaven a la plaça Major d’Altafulla on s’han invertit un total de 40.000€ per millorar una zona que fins al moment no havia estat urbanitzada. Aquesta proposta va sorgir d’una enquesta realitzada a mitjans de 2017 sobre les prioritats que tenia la ciutadania per les pròximes inversions.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha recordat que “fa anys que els veïns reivindiquen la urbanització de la zona”, tot i així fins ara no s’havien realitzat les obres per falta d’acord entre el propi veïnat, per això s’ha comptat amb la seva opinió tant per realitzar com retocar el plànol final de les instal·lacions.

El gran canvi ha estat eliminar els desnivells que hi havia, i la instal·lació de bancs, arbrat, papereres i una font d’aigua potable, ja que era fins llavors un espai totalment desurbanitzat que no convidava al mateix gaudi de l’entorn.

Estat actual de la plaça Major d'Altafulla

Altafulla

La plaça compta ara amb zones de diferents paviments per tal de donar un acabat estètic diferenciat en cada espai. D’aquesta manera, es divideix en zona arbustiva, zona de grava volcànica, camí central, separador mixt per a l’arbrat, talús d’heura, zona de sauló, i talús d’acer coarten.

L’espai es divideix per un camí central adaptat a les persones amb mobilitat reduïda, i s’ha instal•lat una font d’aigua potable, bancs i papereres perquè els veïns puguin passar el temps de lleure i gaudir de l’actual entorn renovat i dignificat.

Quant a la vegetació, s’han plantat oliveres, xicarandana, sàlvia russa, comuna i vermella, i menta regalèssia. També s’han aprofitat els pins i les palmeres canàries que ja hi havia abans de les obres de reforma.

Pel que fa a la diversitat de paviments i materials s’ha utilitzat sauló, grava volcànica, terra vegetal i vegetació arbustiva mediterrània, i heura; així com formigó imprès, acer coarten, paviment llamborda, gabions de pedres i graó prefabricat i formigó.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: