Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell treu a licitació les obres per contenir les inundacions a la part baixa del torrent de la Casa Nova, a Segur

Amb una inversió de 95.663,36 €, és una de les principals actuacions del pla de xoc contra la formació d’aiguats

El projecte té per objectiu prevenir les inundacions que es produeixen a la part baixa del torrent de la Casa Nova, al nucli de Segur de Calafell El projecte té per objectiu prevenir les inundacions que es produeixen a la part baixa del torrent de la Casa Nova, al nucli de Segur de Calafell AJUNT. DE CALAFELL
Urbanisme Redacció Infocamp
Diumenge, 02 Desembre 2018 11:32

L’Ajuntament de Calafell ha tret a concurs les obres del projecte per prevenir les inundacions que es produeixen a la part baixa del torrent de la Casa Nova, al nucli de Segur de Calafell. El tram que es millorarà és el comprès entre el carrer Andorra i la carretera C-31. L’Ajuntament ha hagut de prendre aquesta mesura amb motiu de les constants inundacions que es produeixen en la zona, i inserit en el pla de xoc contra la inundabilitat al municipi.

El pressupost que surt a subhasta és de 95.663,36 €. L’Ajuntament ha aconseguit una subvenció de 47.436,38 € de l’Agència Catalana de l’Aigua, que cobreix el 50% del cost de les obres. Aquestes tenen un termini d’execució de dos mesos.

La principal característica de les obres que es duran a terme al torrent serà la instal·lació d’unes preses de retenció de les torrentades, conegudes com a gabions. Aquesta fórmula ha sigut l’escollida perquè tenen un cost menor, 30.000 €, però eficaç. Paral·lelament al torrent de la Casa Vella es va decidir construir un dipòsit soterrani de retenció en comptes de gabions, però el preu va ser d’1 milió.

També les obres implicaran la construcció d’un sorral, un tanc que redueix la velocitat de l’aigua que baixa i fa que una part dels materials sòlids que arrossega s’hi dipositi i no embussi les conduccions que pugui haver-hi més avall. A més, es construirà un deflector de cabal, que desviarà part de la torrentada cap a desaigües soterranis d’altres carrers, per evitar la concentració de l’aigua en un sol punt.

Una altra actuació prevista, com a mesura del pla de xoc contra les inundacions, és la neteja a fons del pas del torrent per sota de la C-31. Una part del problema es deu a la brutícia acumulada, que aconsegueix disminuir-ne fins a més del 50% la capacitat del desguàs. El regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, ha destacat que “amb un bon manteniment i poca inversió podrem assolir una millora important”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: