Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls aprova la reurbanització del Passeig dels Caputxins

El projecte inclou tots els vials que enllacen el passeig dels Caputxins amb la carretera del Pla / La reurbanització posarà en valor els elements patrimonials 

Al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls, s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell per fer més còmoda aquesta cruïlla per als vianants Al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls, s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell per fer més còmoda aquesta cruïlla per als vianants JOSEP CARTANYÀ
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 09 Agost 2018 17:50

L'Ajuntament de Valls ha aprovat, per un import d'1.445.026 euros IVA inclòs, el projecte de reurbanització del Passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carrers adjacents. El consistori ha aprovat el projecte després d’una revisió del projecte inicial que, quan es va procedir a licitar, es va declarar desert. Ara, un cop se superi el període d’informació pública, es procedirà a licitar de nou aquesta obra.

El projecte inclou tots els vials que enllacen el passeig dels Caputxins amb la carretera del Pla, en concret, els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt, mentre que la reforma de la plaça Font de la Manxa no s’ha contemplat ara en el projecte, amb la previsió d’executar-la en fases posteriors.

La reurbanització del passeig dels Caputxins posarà en valor els elements patrimonials en aquesta passeig de 185 metres de longitud. Així, a la part alta s’ha previst una plataforma viària a un sol nivell que uniria els edificis històrics de l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. En aquest extrem del passeig s’empraria un paviment diferenciat, s’eliminarien els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats i la secció de vial seria a un sol nivell. D'aquesta manera, es crearia l'efecte urbanístic d'un espai en format de plaça al final de passeig dels Caputxins que destacaria visualment aquesta cruïlla presidida pels tres edificis.

Millora de la cruïlla que presideix el monument als Xiquets de Valls

De manera similar s'actuaria al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls que l'any 1969 va erigir l'escultor vallenc Josep Busquets. També s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que faria més fàcil i còmoda aquesta cruïlla per als vianants, a més de diferenciar el tipus de paviment per conformar també una plaça al voltant del monument. A més, també s'ha previst instal·lar una il·luminació ornamental específica que realci al monument dels Xiquets de Valls.

En la resta del passeig es manté la configuració actual amb l'espai central per a vianants de 7 metres d'amplada, renovant això sí tot el paviment. Es conservarien els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restaurarien i es modernitzaria la instal·lació elèctrica i es canviarien a tecnologia led per augmentar així lluminositat i a la vegada reduir consum energètic. Les voreres laterals s'ampliarien fins com a mínim als 1,2 metres, en tots els trams per sobre de les voreres actuals que no arriben al metre d'amplada.

De fet, el projecte prioritza en molts punts la mobilitat dels vianants i així, per exemple, es podrà comprovar a les cruïlles amb els carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó i Sant Magí. En aquest tram, el vianant no haurà de baixar i pujar de la vorera per creuar les cruïlles de carrers, sinó que la vorera tindrà continuïtat al mateix nivell i tindrà una amplada de més de 3 metres. També la major part de passos de vianants són elevats i adaptats per fer-los més còmodes, per garantir que els vehicles redueixin la marxa de circulació. A més, els passos de vianants inclouen paviment especial adaptat a normativa que indica l'existència d'una cruïlla a les persones cegues i les guia per on creuar-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: