Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Les obres de remodelació del carrer Pere Badia començaran el 5 de setembre

L’objectiu és que, després de les obres, el carrer de Pere Badia canviï d’estètica i es un converteixi en un eix principal de vianants i comercial de referència a Torredembarra

Reunió informativa amb veïnat i comerciants, que va tenir lloc a Cal Maiam Reunió informativa amb veïnat i comerciants, que va tenir lloc a Cal Maiam ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Urbanisme Redacció Infocamp
Dissabte, 09 Juny 2018 15:03

Les obres d’execució del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia de Torredembarra s’iniciaran el pròxim 5 de setembre, tenen una durada prevista de tres mesos i comptaran amb cinc equips de treball en paral·lel que permetran minimitzar les afectacions.

Aquests són els principals detalls que es van donar a conèixer dijous al vespre en una reunió informativa amb veïnat i comerciants, que va tenir lloc a Cal Maiam. Hi van intervenir l’alcalde, Eduard Rovira; el regidor de Via Pública i Manteniment, Vale Pino; la regidora d’Urbanisme, Clara Solivellas, i representants de la direcció d’obra, de l’empresa contractista i tècnics municipals.

Hi haurà cinc equips treballant en paral·lel en diferents punts del carrer, però ho faran per trams amb l'objectiu de minimitzar les molèsties als veïns i comerciants. D'aquesta manera, els operaris actuaran primer en un tram i l'acabaran abans de passar a un altre. També s'actuarà a l'entorn de la plaça Mossèn Joaquim Boronat, entre els carrers Capella i Filadors, que passarà a ser de prioritat per als vianants. Posteriorment, es passarà a una fase final en la qual es realitzarà la instal·lació de mobiliari, jardineria i la neteja final de l'obra.

El trànsit

Una altra qüestió que es va explicar a la ciutadania és com afectaran les obres al trànsit. En aquest sentit, la zona de provisió de materials s’ubicarà a l’aparcament del carrer de Lleida. Pel carrer de Pere Badia només es permetrà el trànsit de vehicles d’obra, de serveis, de veïns i de càrrega i descàrrega. Les places d’aparcament quedaran anul·lades. Les entrades i sortides als garatges particulars es mantindran i només es veuran afectades en moments molt puntuals i s’informarà amb temps. En termes generals, els desplaçaments que ara es produeixen pel carrer de Pere Badia tenen com a ruta alternativa els carrers de San Clemente i Envelat.

Pel que fa a la jardineria, la previsió és plantar una cinquantena de tarongers, un tipus d’arbre que s’ha triat per crear zones d’ombra i no provocar molèsties als veïns.

Convertir el carrer en un eix principal de vianants i comercial de primer ordre

L’objectiu d’aquestes obres és que una vegada finalitzades el carrer de Pere Badia hagi canviat d’estètica i de concepte passant a convertir-se en un eix principal de vianants i comercial de primer ordre.

Cal recordar que actualment és un carrer amb prioritat per als vehicles ja que un 75% de la via és calçada (d’un carrer d’uns 15 m d’amplada, 11 m són de calçada). Amb la reordenació urbanística prevista, es guanya espai per als vianants i la vida comercial (es du a terme un increment de voreres amb una amplada mitjana de 4 m (ara entre 1,5 i 3 m). L’aparcament de vehicles passarà a ser tot en línia, no n’hi haurà cap en bateria invertida.

Les obres del projecte constructiu de reordenació urbanística del carrer de Pere Badia s’han adjudicat a l’empresa Infraestructuras Trade, SL, per un import de 308.137,61 € (IVA inclòs).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: