Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una sentència contra el trasllat de CLH a fora del centre anul·la el POUM de Tarragona

El TSJC suspèn l'aprovació del POUM perquè falta un informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs / L'Ajuntament recorrerà al Suprem

L'empresa CLH, ubicada al Polígon Francolí, on l'Ajuntament contempa construir habitatges, equipaments i zones verdes L'empresa CLH, ubicada al Polígon Francolí, on l'Ajuntament contempa construir habitatges, equipaments i zones verdes TAC 12
Urbanisme Infocamp/ ACN
Dijous, 08 Març 2018 07:20

L'Ajuntament de Tarragona ha rebut una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estima un recurs contenciós administratiu interposat per la Companyia Logística de Hidrocarburos CLH. La resolució anul·la el text refós del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) de Tarragona que va aprovar la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, del 14 de maig del 2013. El tribunal considera que falta un informe de l'autoritat estatal competent en matèria de planificació d'hidrocarburs, en concret, sobre el Pla de Millora Urbana de Campsa, el 40 CLH. Com a conseqüència de la sentència del TSJC, no es podria obligar l'empresa CLH a traslladar-se fora dels terrenys que ocupa al costat del riu Francolí. Cal recordar que el Pla de Millora Urbana contemplava el trasllat de CLH als afores.

El consistori es mostra "sorprés i indignat" per la sentència i ha anunciat que recorrerà al Tribunal Suprem (TS) perquè al·lega que no és "ni obligatori ni perceptiu incloure'l al POUM". Amb el recurs de cassació i sense sentència ferma el POUM seguirà vigent.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha demanat que la Generalitat, com part implicada, també presenti el mateix recurs. "És deplorable l'actitud de CLH. Que quedi clar que seguirem insistint per què es traslladin, tal com preveu el POUM, perquè és una instal·lació obsoleta que està al mig de la ciutat. Traslladem del centre urbà una activitat molesta que impedeix la dignificació d'un entorn on s'ha previst una zona verda, d'equipaments i residencial", ha defensat el batlle.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: