Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona posa a punt els seus parcs públics

Les obres de millora del parc infantil de la plaça Josep Maria Salvadó Urpí i un altre que es troba entre Sant Ramon i Sant Salvador estan gairebé enllestides, a l’espera d’ultimar els darrers detalls

Imatge del parc de la plaça de Josep Maria Salvador Urpí amb les noves millores Imatge del parc de la plaça de Josep Maria Salvador Urpí amb les noves millores MAURI
Urbanisme Redacció Infocamp
Dijous, 03 Agost 2017 11:52

El parc infantil de la plaça Josep Maria Salvadó Urpí, a tocar dels carrers Hernández Sanahuja i Cronista Sessé, està a punt d’inaugurar-se. Aquesta plaça compta amb un nou espai de jocs per a nens i nenes, com un tobogan gegant en forma de formiga i diferents gronxadors de diferents animals. La Brigada Municipal té previst pintar el terra en els propers dies, amb el dibuix d’una xarranca en una de les noves àrees de joc. La primera setmana de setembre es restauraran tots els jocs de l’àrea infantil existent, amb la qual cosa quedarà finalitzada la reforma del parc. Un altre dels espais d’oci que ja estan llestos es troba a l’avinguda Sant Salvador amb el carrer de l’Alsina del Mas, cruïlla entre Sant Ramon i Sant Salvador.

El conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, ha explicat que la millora del parc de la plaça Josep Maria Salvadó Urpí era una reivindicació de l’AV de Maria Cristina. “Des de la seva inauguració no s’havia fet cap actuació i vam creure convenient restaurar l’espai existent i dotar de més elements d’oci un parc molt utilitzat per les famílies del barri”, ha afegit el conseller. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla Integral de millora dels Parcs Infantils que va engegar la conselleria d’Espais Públics a principis d’any amb la reforma dels parcs infantils del carrer Tramuntana de Cala Romana i el del carrer Illes Balears amb Gran Canària, de La Granja i que en total haurà ampliat i reformat 10 parcs infantils.

Parc de Vidal i Barrquer

Un altre dels parcs que també s’ha millorat i ampliat l’àrea de jocs és el de Vidal i Barraquer. Aquesta àrea de jocs infantils està dividida en dos espais de diferents edats. En la primera zona, destinada als més petits, s’ha pavimentat l’àrea de 10 x 8 metres, s’ha posat cautxú a l’àrea de gronxadors actuals i s’hi ha col•locat un element nou de joc estil rocòdrom. A la mateixa avinguda Vidal i Barraquer i just al costat de la zona de petits, hi ha una zona per a nens més grans. En aquesta zona hi trobem un multijoc i tres molles on s'han fet diferents reparacions i millores per a deixar la zona en perfectes condicions. En primer lloc es va procedir a polir i pintar tot el multijoc i les tres molles existents amb colors vius i adients amb el tipus d’animals que representen.

Així doncs, fa uns dies s’ha completat la segona fase de millora d’aquest espai infantil retirant una corda de grans dimensions que actualment junta les dues torres del multijoc per a canviar-lo per un pont fixe amb barana fixa de fusta igual a l’existent a la resta del joc. Finalment també s’han creat unes escales fixes de la mateixa fusta per a poder accedir a una de les torres, en substitució de la xarxa que hi havia i que es trobava molt degradada. Amb totes aquestes actuacions queda acabada la reforma del parc infantil de Vidal i Barraquer.

Millora de la zona de jocs infantils al Parc Saavedra

El tercer parc que ja està en fase de finalització de les obres de millora és el Saavedra. Aquest espai s’ha sotmès a una reforma integral consistent a ampliar els punts de llum i canviar els existents per nous fanals amb tecnologia LED, la millora de la jardineria i la reposició dels jocs infantils malmesos amb el pas del temps. Només falta col•locar una tanca per preservar el recinte dels actes vandàlics, que s’instal•larà a principis de setembre. “El Saavedra és un parc històric i únic al centre de la ciutat, ja que té una superfície de 6.000 metres quadrats”, ha explicat Martín, qui ha afegit que “des que s’ha millorat l’espai de jocs hi ha més famílies que en fan ús, com ja va passar amb el nou parc de la Plaça dels Infants o la Plaça Verdaguer”.

L’espai dedicat als jocs infantils era un dels que es trobava més degradat, motiu pel qual la Brigada ha col•locat una estructura multijoc en forma de muralla. Un altre dels canvis més significatius és que la Brigada Municipal ha pintat el circuit de bicicletes/patins amb ratlles i senyalització horitzontal, un element que ajuda a visibilitzar aquest espai, així com el repintat dels bancs de la zona infantil.

El parc de la Quarta Promoció i l’Albada, al darrer trimestre d’any

Els darrers parcs que es milloraran enguany són el de la plaça de la Quarta Promoció i el de l’Albada. L’actuació del primer espai, a Sant Pere i Sant Pau, consisteix a renovar íntegrament el cautxú de tota la superfície del parc, i és el reforç d’aquest espai de joc amb un nou element infantil. Finalment, al de l’Albada la Brigada Municipal revestirà el parc infantil de cautxú, que fins ara és de terra; repintarà de tots els elements infantils i restaurarà la barana de fusta. “Amb aquestes millores –explica el conseller d’Espais Públics– es garantirà una major seguretat amb el terra tou i millorarà considerablement l’aspecte d’aquest parc tan utilitzat pels veïns de l’Albada”. La reforma d’aquests parcs estarà enllestida el darrer trimestre d’any, així com el barri del Pilar, que el seu parc veurà ampliat l’àrea de jocs infantils.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: