Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Arrenquen les obres de la plaça Corsini de Tarragona

L’empresa adjudicatària ja té en marxa els treballs previs a la urbanització de l’espai al costat del remodelat Mercat Central

Dos operaris aquesta setmana en els treballs previs a la plaça Corsini Dos operaris aquesta setmana en els treballs previs a la plaça Corsini AZAHARA PALOMARES/EL PUNT AVUI
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dimecres, 26 Juliol 2017 08:33

Arrencada del darrer tram del projecte de remodelació del Mercat Central de Tarragona i del seu entorn. Des de divendres passat, a la plaça Corsini ja són visibles els primers treballs previs a la urbanització definitiva de l’espai, que servirà per condicionar la part d’espai públic que des del 2007 i fins al mes de juny passat va estar ocupada per la vela des d’on van treballar els paradistes mentre duraven les obres de remodelació de l’equipament.

En concret, l’empresa adjudicatària, Cobra Instalaciones y Servicios SA, està treballant ara en la construcció d’un petit mur que li ha de servir per omplir la plaça d’aigua i així detectar si hi ha cap tipus de fuga. La companyia ha estat contractada pel Ministeri de Foment, que assumeix els treballs dins del programa de l’1,5% cultural. En concret, està previst que s’inverteixin 329.940,27 euros en la urbanització definitiva de la plaça.

Segons va explicar en el darrer ple Elvira Ferrando, la regidora de Comerç i presidenta de l’empresa municipal Espimsa (gestora dels mercats de Tarragona), la companyia ja havia signat l’acta de replanteig del projecte el 4 de juliol passat, poques setmanes després que, a mitjan juny, es completés la retirada de la vela provisional del mercat. Davant de la proximitat de dates, els tècnics municipals van optar per no fer una pavimentació provisional sobre la zona, tal com estava previst inicialment, per tal de permetre la lliure circulació de vianants. Com a conseqüència, la plaça ha continuat tancada aquestes setmanes, fet que ha provocat algunes queixes.

Els treballs s’espera que estiguin acabats entre finals d’any i principis del 2018.

El pas previ al retorn a la normalitat

L’inici de les obres de la plaça Corsini és un pas per a l’esperat retorn a la normalitat del que era el gran centre comercial de Tarragona, i que ara està molt tocat després de deu anys d’obres al Mercat Central. Un cop acabades les obres d’urbanització, Espimsa podrà plantejar ja el retorn dels marxants del mercadet dels dimarts i els dijous, que fa també una dècada que es van desplaçar a la rambla Nova. La remodelació del Mercat Central es va inaugurar el mes de març passat després d’una inversió de 47 milions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: