Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 638

Falset té més d’un milió d’euros per a quatre obres de la llei de barris

En el termini d’un any, es pavimentaran vies, es durà a terme un enderroc per construir-hi una plaça i es condicionarà l’entorn de Can Magrinyà

La plaça de Sant Jordi serà un dels espais de Falset que es remodelaran La plaça de Sant Jordi serà un dels espais de Falset que es remodelaran CEDIDA
Urbanisme
Dimarts, 18 Juliol 2017 08:15

En el termini d’un any, i segons fonts municipals, Falset afrontarà quatre projectes importants en el marc del pla de barris. Es tracta de la dotació de serveis i nova pavimentació dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet; l’enderroc d’un edifici i la urbanització d’un espai lliure a la plaça Sant Jordi; l’enderroc de la casa Pàmies per construir-hi una plaça pública i un local municipal, i el condicionament de l’entorn de Can Magrinyà. L’objectiu de l’Ajuntament falsetà és que aquests projectes s’iniciïn en el darrer trimestre d’aquest any i estiguin enllestits a finals de juny del 2018.

L’import total dels projectes puja a 1.255.612,19 euros, dels quals, i en virtut del pla de barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14 euros). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset (264.975,88 euros) i per contribucions especials (48.927,17 euros), corresponents als projectes de la plaça Sant Jordi i dels carrers Torroja, de l’Era i Malanyet.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, va insistir ahir què “són projectes necessaris i que impliquen millores notables per al poble i els veïns, són actuacions que difícilment es poden executar sense una dotació econòmica tan significativa com la que aporta la Generalitat”.

El pla de barris va ser concedit a Falset l’any 2009 i, fins avui, se n’ha executat un 22% (710.540 euros) amb projectes com les obres del carrer de Dalt, l’Institut de Cultura i Patrimoni, la neteja del barranc, l’oficina d’atenció ciutadana i actuacions en matèria de comerç i turisme.

Reducció del deute municipal

L’alcalde falsetà va remarcar també: “No podíem deixar passar l’oportunitat que ens brinda el pla de barris, un pla que finalitza l’any que ve” Domènech va subratllar: “En els darrers exercicis hem fet bondat i hem reduït l’endeutament de l’Ajuntament.” Amb l’execució dels projectes aprovats, fonts del consistori de la capital del Priorat assenyalen que s’assolirà el 61% de l’execució del pla de barris.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: