Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La nova llei de territori de Catalunya no permetria fer la Budellera

L’avantprojecte de llei no preveu creixements expansius com el de Tarragona i aposta per relligar les ciutats

El pla de la Budellera de Tarragona proposa un model urbanístic expansiu que no contempla no futura llei catalana El pla de la Budellera de Tarragona proposa un model urbanístic expansiu que no contempla no futura llei catalana CEDIDA
Urbanisme Josep Cartanyà
Dijous, 15 Juny 2017 21:29

La futura llei de territori de Catalunya no contemplarà models de projectes urbanístics expansius com el que proposa el pla parcial PP24 de la Budellera de Tarragona, segons l’avantprojecte de la llei que s’ha presentat aquest dijous a la tarda en una sessió informativa celebrada al Museu d’Art Modern de Tarragona de la Diputació. Agustí Segarra, director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, ha explicat que “el model que planteja aquesta nova llei és diferent”, al que preveu el pla de la Budellera a Llevant.

Segarra ha avançat que la futura norma “vol fomentar la qualitat de les ciutats i definir de quina manera s’han d’anar tractant aquells espais intersticials que queden per construir”. En definitiva, la llei que preveu debatre el Govern aquesta tardor aposta per un creixement més sostenible de les àrees metropolitanes, lligar més les ciutats i incorporar les energies renovables en el desenvolupament. En matèria d’habitatge, la llei també vol facilitar sòl en el mercat destinat a pisos socials o sòl industrial quan sigui necessari. Segarra també ha destacat que serà una llei “molt consensuada” a tot el territori.

Tot i així, tot fa pensar que la nova llei catalana, -que seria una realitat durant l’any 2018-, no afectarà al desenvolupament del pla parcial de la Budellera. En primer lloc, perquè el calendari és favorable als seus partidaris ja que, si l’Ajuntament de Tarragona aprova definitivament el pla urbanístic aquest any, ho faria emparant-se amb la llei d’urbanisme actual. L’altra raó és que, una vegada s’aprovi la llei, el Govern només condicionarà els plans d’ordenació urbana municipals (POUM) d’aquells ajuntaments que l’hagin de fer de nou i respectaria inicialment aquells plans generals aprovats en els darrers anys, com el de Tarragona.

La sessió d’aquesta tarda, oberta a tothom, ha reunit arquitectes, tècnics i representants del món local.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: