Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Un consell farà el seguiment del POUM a Tarragona

El ple dona suport a la reactivació d'aquest òrgan amb la incorporació d'experts, però el govern tanca la porta a fer una revisió del pla urbanístic

Un moment, ahir, del ple de l'Ajuntament de Tarragona Un moment, ahir, del ple de l'Ajuntament de Tarragona JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Divendres, 28 abril 2017 08:14

Tarragona reactivarà el consell assessor de territori (creat iniciament el 2008) perquè vetlli pel desenvolupament de pla d'ordenació urbana municipal (POUM). El ple va aprovar ahir per unanimitat la moció defensada per ICV amb què es proposa obrir aquest procés de reflexió conjunta, amb la participació d'experts, per evitar conflictes com ara el sorgit arran del desenvolupament del pla parcial de la Budellera, que ha tingut l'oposició de diversos partits i entitats. Tot i donar suport a aquesta petició d'ICV, el govern (PSC, PP i Unió) va tancar la porta a la possibilitat que això signifiqui iniciar una nova revisió del POUM, tal com ERC ha estat reclamant en les darreres setmanes.

“Serà molt útil per afrontar el desenvolupament del pla de manera constructiva. Necessitem reflexionar sobre la seva totalitat”, va defensar la regidora d'ICV, Arga Sentís. Entre d'altres, els ecosocialistes aposten perquè el nou consell tingui una “composició mixta” amb representants de la URV, en especial de la càtedra de l'Habitatge i representants dels col·legis d'arquitectes i de geògrafs.

La proposta va servir de plataforma perquè alguns grups, com ara ERC i la CUP, reclamin que s'iniciï la revisió del POUM, que es va aprovar definitivament el 2013 després de més de tretze anys de tramitació. Una possibilitat que el govern va rebutjar frontalment. “A Tarragona no hi ha risc de bombolla immobiliària ni tenim edificis ni urbanitzacions fantasma. Estic d'acord a millorar els instruments de participació, però no seré l'alcalde poc responsable que destruirà aquest instrument”, va subratllar l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

El ple sí que va rebutjar una segona moció defensada per la CUP en què reclamava la creació d'un ecoparc a la zona de la Budellera, a més de sol·licitar un informe en profunditat sobre els valors paisatgístics i patrimonials de la zona, on està previst construir 4.100 habitatges. El govern s'hi va oposar al·legant que ja s'estan protegint tots aquests elements en compliment del que ha disposat la Generalitat.

Preus congelats

D'altra banda, el ple va aprovar per unanimitat la congelació dels preus de les llars d'infants municipals i també de l'escola d'adults i l'escola de música municipal. Els grups polítics van felicitar el govern per la decisió d'estudiar que les llars d'infants passin a gestió municipal directa. El ple també va aprovar, amb els vots del govern, una modificació de crèdit amb una aportació de 50.000 euros més a la Fundació Tarragona 2017, molt criticada per l'oposició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: