Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Molt més que construir edificis

El poble deshabitat de Solanell (Alt Urgell) inaugurarà l'alberg d'aquí a uns dies, gràcies a la iniciativa de l'arquitecte tarragoní Saül Garreta

Els impulsors de la rehabilitació de Solanell amb el tarragoní Saül Garreta al capdavant, donen a conèixer el projecte amb diversos actes Els impulsors de la rehabilitació de Solanell amb el tarragoní Saül Garreta al capdavant, donen a conèixer el projecte amb diversos actes CEDIDA
Urbanisme Agnès Llorens
Dilluns, 06 Març 2017 08:51

“Més que un projecte d'arquitectura, un propòsit amb finalitats gairebé urbanístiques”. Així és com l'arquitecte tarragoní Saül Garreta defineix el camí de llarg recorregut que l'ha dut a impulsar la reconstrucció de Solanell, un poble pertanyent al municipi de Montferrer i Castellbò, a l'Alt Urgell que, des de la dècada dels anys setanta, a partir de la dècada dels anys cinquanta, es va anar despoblant i que estava completament deshabitat des de feia més de quaranta anys.

Però ara, després de gairebé d'una dècada d'esforços, els impulsors del projecte Reviure Solanell –una iniciativa capitanejada per Garreta, que ha anat canviant de socis al llarg dels anys– veuran acomplert el seu objectiu: tornar la vida al petit poble perdut enmig de la natura. Aquesta Setmana Santa els impulsors del pla de revitalització del municipi inauguraran oficialment l'alberg El Gall Negre, el primer negoci d'aquesta nova etapa del poble que confirma que, després d'anys d'esforços, l'activitat retorna, per fi, a Solanell.

“No es tracta només d'arranjar cases i convertir el municipi en un agregat de segones residències, sinó que el poble tingui vida i, per tal que això sigui possible, cal que hi hagi possibilitats que hi hagi activitat econòmica”, explica Garreta, que confessa que el procés de construcció de l'alberg –i, per osmosi, de la rehabilitació del poble– “ha estat llarg i ple d'entrebancs, però sembla que ara arriba a una nova etapa”. Garreta es refereix a les diverses fases per què ha travessat el camí de retorn a la vida del municipi, una iniciativa que ell mateix va encapçalar en solitari durant els primers anys i que, després d'alts i baixos, avui es manté actiu gràcies a 5 propietaris, que mantenen actiu el projecte associats en forma de cooperativa. Així, han assolit el primer objectiu, obrir un espai que acollirà els visitants, una petit pas en un objectiu que, en paraules de Garreta, “és molt més que reconstruir edificis”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: