Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Calafell destina mig milió al carrer del Mar

El projecte inclou també els carrers Sant Joan, Cal Viola i el passatge del Sol

Vista del carrer de Mar de Calafell, on es faran les obres Vista del carrer de Mar de Calafell, on es faran les obres AJUNTAMENT DE CALAFELL
Urbanisme Cati Morell / Taempus
Dissabte, 04 Març 2017 10:23

El govern municipal de Calafell ha aprovat el projecte de remodelació del carrer del Mar, al nucli antic. Aquesta obra, que tindrà un cost de 486.565,44 euros, inclou també la renovació dels carrers Sant Joan i Cal Viola i d'una part del passatge del Sol. L'actuació ha estat incorporada al pressupost municipal del 2017, formant part del que serà l'empenta definitiva al pla de barris del nucli antic. Precisament, aquest projecte arriba tot just quan acaben de començar les obres de renovació del carrer de Jesús. Aquest carrer i el carrer del Mar constitueixen els eixos del sistema arterial del nucli antic, del que es coneix com a Calafell poble. La intenció del govern municipal és reactivar les actuacions al nucli antic al llarg dels pròxims mesos.

Tant en el cas del carrer del Mar com en el del carrer de Jesús l'objectiu és resoldre el problema que generen les voreres tan estretes que hi ha. La solució, tal com ja s'ha fet en la resta de carrers que s'han remodelat al nucli antic –Torredembarra, Barceloneta i carrer de l'Església–, és empedrar els carrers amb llambordes fent una plataforma única. L'estètica del carrer del Mar i dels adjacents també serà similar a la dels carrers on ja s'ha actuat. D'aquesta manera, el govern vol garantir la coherència i la cohesió urbanística del nucli antic.

El projecte també preveu la renovació de les xarxes de serveis (enllumenat, aigua, clavegueram...) i la supressió de tot el cablejat aeri perquè el carrer del Mar guanyi qualitat estètica.

Segons l'alcalde, Ramon Ferré, “tot i que el trànsit fa servir el carrer en sentit al mar, no es pot ignorar que aquesta és una de les principals entrades de vianants cap al nucli històric i el castell, el gran monument del nucli i un dels més importants del municipi”. Mentre durin les obres hi haurà afectacions al trànsit en diferents carrers del nucli antic.

La voluntat del govern de Calafell és enllestir el màxim possible d'intervencions del pla de barris i deixar per al 2018 les obres del carrer Principal i del carrer Joan Miró. Les obres incloses en aquest pla s'hauran d'acabar l'any vinent, que és quan s'acaba la pròrroga que la Generalitat va donar a l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: