Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plataforma del Miracle es reobrirà i serà “més amable”

Tarragona ha traçat un projecte per rehabilitar i fer més atractiva l’estructura de formigó a primera línia de mar, tancada des del 2013

 Obres per construir una passarel·la que anirà des de la rambla fins a la platja. Des de l'estació de tren i pujant cap al Vial Briant ja es veuen els treballs Obres per construir una passarel·la que anirà des de la rambla fins a la platja. Des de l'estació de tren i pujant cap al Vial Briant ja es veuen els treballs JUDIT FERNÀNDEZ/ EL PUNT AVUI
Urbanisme Azahara Palomares / El Punt Avui
Dijous, 02 Març 2017 08:28

L’Ajuntament de Tarragona ja té pràcticament enllestit el projecte amb què espera poder reobrir la plataforma del passeig del Miracle. Aquesta estructura de formigó a tocar de la platja del Miracle, que es va inaugurar el 2001, està tancada des de l’estiu del 2013 per motius de seguretat, ja que el seu estat suposava un perill per als vianants. Des de llavors, el consistori ha plantejat diverses opcions, moltes de les quals n’implicaven l’enderrocament, però finalment s’ha decidit a mantenir la plataforma, rehabilitar-la i fer-la “més amable”, segons va detallar el regidor de Territori, Josep Maria Milà.

En concret, el projecte que els serveis tècnics ja tenen gairebé enllestit suposaria una “inversió mínima”, segons Milà, que se situaria en els 600.000 euros. La proposta inclouria actuacions en dos sentits: en primer lloc, rehabilitar els desperfectes que ha tingut l’estructura, amb actuacions a les baranes i al paviment, que passaria a ser de tipus continu per evitar que hi hagi caigudes de vianants. També caldria reparar les pèrgoles i fer actuacions per poder donar un ús a les casetes situades a sota l’estructura, una zona que també es rehabilitaria.

“També volem fer-la més atractiva, que no sigui només una estructura plena de formigó”, va detallar el regidor de Territori. En aquest sentit, es preveu la instal•lació de noves zones verdes a la part de dalt de la plataforma i de zones de joc infantil.

L’Ajuntament de Tarragona també està estudiant recuperar un dels elements ja previstos en el projecte original de la plataforma, que és la concessió de part de l’estructura per a la instal•lació d’un restaurant. Malgrat que hi havia aquesta possibilitat, mai no es va arribar a instal•lar cap negoci d’aquest tipus, a l’estructura.

Totes les actuacions aniran, a més, precedides de la realització d’una prova de càrrega per garantir l’estabilitat de l’estructura, un test que, segons Milà, no es va fer en el moment de les obres als anys noranta. “Estic convençut que se superarà sense problemes”, va dir.

La plataforma del passeig del Miracle va ser un projecte finançat per l’Estat a través de la direcció general de Costes, malgrat que el seu manteniment està en mans de l’Ajuntament. Ara, el govern local està fent gestions per tal que el govern estatal s’avingui a finançar part del cost del projecte de rehabilitació. “Estem en espera que es nomeni el nou subdelegat de Tarragona per poder parlar-ho en detall”, assegura Milà. Si no, el consistori espera poder tirar-ho endavant aquest any amb recursos propis. El termini d’execució se situa entre quatre i cinc mesos, i Milà confia que la plataforma (que haurà de tornar a passar l’estiu tancada) sí que es pugui tornar a obrir abans de finals d’any.

El desmuntatge, al calaix

La reconversió de la plataforma del passeig del Miracle arriba després que, per decisió de la regidoria de Territori, es descartés finalment l’opció de desmuntar l’estructura, construcció que precisament havia estat molt criticada per l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros. “No té sentit desmuntar-la, tenint en compte que va ser una inversió molt important”, defensa ara Milà.

La decisió es contradiu, de fet, amb l’acord de ple de desembre del 2014, en què per unanimitat de tots els grups es va aprovar demanar a l’Estat i la Generalitat que retiressin l’estructura de formigó del passeig marítim del Miracle. En aquell moment, Ballesteros fins i tot va anunciar gestions per aconseguir aquest objectiu, i el govern local va denunciar els desperfectes crònics que havia tingut la plataforma.

Un altre projecte que quedarà al calaix és el que es va dissenyar dins de l’àrea de Ciutat Intel•ligent, que preveia reaprofitar les runes i bigues de la plataforma, un cop desmuntada, per crear un aparador de les energies renovables i fins i tot un petit teatre a l’aire lliure i un club de platja. La plataforma ha estat llargament qüestionada pel fet de no ser respectuosa amb el paisatge marítim.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: