Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Savinosa serà un espai obert a la ciutadania i integrat a la zona verda

La proposta guanyadora preveu que els nous edificis no superin l'alçària dels actuals i la protecció del patrimoni natural

La maqueta on es mostra que l'edificació de la Savinosa serà de planta baixa i que potenciarà els espais públics i la pineda La maqueta on es mostra que l'edificació de la Savinosa serà de planta baixa i que potenciarà els espais públics i la pineda JOSEP CARTANYÀ
Urbanisme Josep Cartanyà
Dilluns, 23 Gener 2017 08:56

L'equip d'arquitectes guanyador del concurs de la Diputació de Tarragona per adjudicar la redacció del projecte d'intervenció a l'antic preventori de la Savinosa, Fuses-Viader-Mansilla-Perea, va presentar la proposta dijous passat durant la inauguració de l'exposició dels 25 treballs que s'hi van presentar. Un dels arquitectes, el cambrilenc Jordi Mansilla, va explicar que la intervenció permetrà la flexibilitat d'aquest espai: “La proposta s'hauria de basar entre la flexibilitat de les peces i el respecte dels espais públics.” Precisament, les noves construccions que es proposen –5.000 metres quadrats d'edificabilitat nova en planta baixa– no superarien l'alçària dels edificis actuals i, per tant, s'evitaria un impacte visual sobre la vegetació i es preservaria el valor ecològic i natural de la Savinosa.

L'equip d'arquitectes proposa donar protagonisme als espais que queden entre les edificacions –com ara patis i places obertes– i crear uns miradors sobre les platges de l'Arrabassada i la Savinosa que siguin accessibles per als ciutadans. Pel que fa als usos, el projecte guanyador –com la majoria de propostes presentades– obre la porta al fet que l'àmbit de la Savinosa pugui admetre diversos usos, tant públics com privats i, per tant, que hi hagi més d'un operador. Mansilla conclou que el nou espai “no desmuntarà la imatge mental que tenen els tarragonins de la Savinosa”.

El president de la Diputació, Josep Poblet, va manifestar: “Ens trobem en un punt de no-retorn” i va destacar que el projecte “dona oportunitats per prendre decisions, sense fixar-ne prèviament usos concrets”. Per conèixer com serà el projecte final i quins usos tindrà, caldrà esperar catorze mesos, que serà quan la Diputació presentarà el projecte a l'Ajuntament i l'instarà a modificar-ne el POUM.

Exposició dels treballs presentats

La seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Tarragona ofereix, fins al 12 d'abril, l'exposició La Savinosa, que mostra les 25 propostes presentades durant el concurs públic. La mostra inclou maquetes, plànols i explicacions sobre els treballs i convida la ciutadania a fer un exercici de reflexió i debat sobre el futur d'aquest espai emblemàtic. En l'acte d'inauguració, el president de la Demarcació del Col·legi d'Arquitectes, Joan Tous, va destacar que la majoria de propostes coincidien en la necessitat de conservar l'antic preventori i tots els edificis de la zona i de protegir els tres espais naturals de la Savinosa: el bosc de pins, el Morrot i el savinar.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: