Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Govern i el Port de Tarragona aposten per la digitalització en l'àmbit portuari

El conseller Puigneró visita les instal·lacions tarragonines i es reuneix amb el president Josep Maria Cruset

El conseller Jordi Puigneró i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, conversant dalt d'un vaixell El conseller Jordi Puigneró i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, conversant dalt d'un vaixell PORT DE TARRAGONA
Tecnologia ACN
Dijous, 16 Mai 2019 19:14

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dijous el Port de Tarragona, una infraestructura que està immersa en un procés de digitalització per tal d’adaptar-se als reptes que planteja la revolució tecnològica en la logística i el món portuari. El conseller s’ha reunit amb el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset, i amb el seu director general, Ramon Garcia, per tal d’establir vies de col·laboració en aquest àmbit. La trobada s'emmarca en l’aposta del Govern de la Generalitat per estendre el concepte ‘SmartPort' entre els diferents ports catalans i per disposar d’un territori cohesionat amb infraestructures digitals i ciutats intel·ligents, en el marc de l’estratègia de país SmartCatalonia.

“Volem posar l’estratègia digital del país al servei d’una infraestructura de país com és el Port de Tarragona”, ha assegurat el conseller Jordi Puigneró. Segons el conseller, de la mateixa manera que el Govern treballa amb ciutats i municipis perquè siguin innovadors i digitals i creadores d’oportunitats laborals en el sector TIC, cal fer-ho també amb “altres institucions del país determinants per a la seva economia, com és el cas del Port de Tarragona”.

“Aquests mesos hem estat treballant amb el Port de Barcelona per incorporar de la innovació digital en l’àmbit de la seva gestió i altres àmbits interessants, com la logística i el medi ambient. En aquest sentit, volem fer-ho també amb el Port de Tarragona”, ha afegit.

Durant la trobada els responsables del Port de Tarragona han donat a conèixer al conseller les accions estratègiques realitzades en el procés de transformació digital que des de fa anys s'està implantant a la infraestructura tarragonina per adaptar les seves instal·lacions i serveis portuaris al nou ecosistema digital. No tan sols pel que fa al moviment de mercaderies, sinó també pel que fa al transport de passatgers.

El president del Port, Josep Maria Cruset, s'ha referit a la mobilitat i control d'accessos de vehicles pesants en tot el sistema portuari amb un sistema de control exhaustiu que pretén optimitzar funcionaments per fer del Port de Tarragona un port més competitiu i, alhora, fer més competitives les empreses amb què treballa. Cruset aposta per llençar aquests i altres reptes de millora tecnològica i digital per poder implantar-los al sistema portuari i en el futur veure els seus resultats de millora.

Entre les accions concretes que s’estan portant a terme destaquen la modernització del Port Community Sytem, eina cabdal per donar una resposta àgil i eficient als clients del Port de Tarragona, i el desenvolupament d’un sistema digital propi per a la gestió del temps en el circuit logístic de les mercaderies agroalimentàries.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: